• BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Yeni yıl partileri en çok astım hastalarını etkiliyor!

Yeni yıl partileri en çok astım hastalarını etkiliyor!
Diz rahatsızlığı çeken hastalar için uygulanan Makoplasty robotik sistemi tedavisiyle hastalar kısa sürede yürüme imkanına kavuşuyor

Yeni Yıl Partileri En Çok Astım Hastalarını Etkiliyor!

Özenle hazırlanan yılbaşı sofralarında tüketilen gıdalardan dolayı pek çok kişi yeni yılın ilk gününü mide ve solunum problemleriyle karşılıyor. Yılbaşı gecesi kutlamalarından en çok astım hastalarının etkilendiğini belirten Alerji Uzmanı Prof. Dr. Yonca Tabak, yılın ilk gününe zinde ve sağlıklı başlanması için önemli tavsiyelerde bulundu.

Çeşit çeşit yemekler, aşırı alkol tüketimi, dumanlı ve gürültülü ortam nedeniyle birçok kişinin yeni yılın ilk gününe sağlık sorunlarıyla başladığına dikkat çeken Alerji Uzmanı Prof. Dr. Yonca Tabak, “Özellikle mide ve solunum rahatsızlıkları olan kişilerin daha dikkatli olması gerekmektedir. Geceyi sigara dumanına maruz kalarak, kapalı ve havasız bir ortamda geçiren astım hastalarının ertesi gün bir takım zorluklar yaşamaktadır” dedi.
Unlu mamullerin, kızarmış, şekerli gıdaların ve alkolün vücutta asidik bir ortam yarattığını vurgulayan Prof. Dr. Yonca Tabak, vücuttaki bu iyon yükünün ertesi gün eksi yük taşıyan gıdalar tüketerek dengelenmesi gerektiğini belirtti.

Yeni Yıla “Sağlıkla” Girin

Yılbaşı gecesi tüketilen ağır ve aşırı yemek tüketiminin, yeni yılın ilk dileği olan ‘sağlık’ için büyük tehlike oluşturduğuna dikkat çeken Tabak, yılın ilk gününe sağlık ve enerji ile başlayabilmek için sabah kalkıldığında bol su içilmesini, hafif ve tempolu hareketler yapılmasını, meyve çayları içilmesini öneriyor. 

Alerji Uzmanı Prof. Dr. Yonca Tabak, bütün bir gece asitli gıdaya maruz kalan vücudun ertesi gün; zeytinyağlı yemekler ve salatalar gibi alkali değeri zengin gıdalar tüketilerek rahatlatılabileceğini belirtti. Posa ve lif oranı yüksek; elma, armut muz, kayısı gibi asitsiz gıdaların yenmesinin büyük önem taşıdığını sözlerine ekleyen Tabak, açık havada yapılacak yarım saatlik bir yürüyüşün de vücuttaki toksinleri atmak için iyi bir yol olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Yonca Tabak, Alerji, Astım Ve Reflü Sorunu Olan Kişilere Yılın İlk Gününü Rahat Geçirebilmeleri İçin Önemli Tavsiyelerde Bulundu;

1. Bol su için (En az 10-12 bardak)
2. Elma, armut gibi taze sıkılmış asitsiz meyve sularını tercih edin
3. Bol meyve salatası tüketin
4. İnek sütü yerine keçi sütü içeren peynir ya da yoğurt tercih edin
5. Unlu gıdayı mümkün olduğunca az tüketin
6. Et ve proteini mümkün olduğunca az tüketin
7. Zeytinyağlı sebze yemekleri ve yeşil salata ağırlıklı beslenme yapın
8. Yağda kızartılmış yemek tüketmeyin
9. Siyah çay ve kahve yerine yeşil çay, meyve çayları ve kafeinsiz kahveyi tercih edin
10. Şekerli gıda, çikolata veya kakaolu gıda tüketmeyin
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2968 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim