• BIST 9808.46
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 19 °C

Yeryüzü Doktorları Derneği kurban kampanyasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşacak

Yeryüzü Doktorları Derneği kurban kampanyasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşacak
Yeryüzü Doktorları Derneği düzenlenen kurban kampanyasıyla hem yurt içinde hem yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaşacak.

Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan Güney: "İslami usul ve kurallara uygun şekilde yürüttüğümüz operasyonlarda kurban kesim işlemlerinin hemen sonrasında, bizlere ulaşan emanetleri iyiliğin yolunu gözleyen ihtiyaç sahipleri ile buluşturuyoruz. Bu yıl da bağışçılarımıza 'Yeryüzünün Şifası Kurban Bağışı' adlı kampanyamız ile sesleniyoruz"

Dernekten yapılan açıklamaya göre, bu yıl başta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgeler olmak üzere hem yurt içinde hem uzak coğrafyalarda "Yeryüzünün Şifası Kurban Bağışı" diyerek kurban organizasyonları düzenlenecek.

Yeryüzü Doktorları, yurt içi kurban hisse bedelini 6 bin, yurt dışı kurban hisse bedelini ise 2 bin 600 lira olarak belirledi.

Bu yılki kurban organizasyonlarını Afganistan, Benin, Çad, Etiyopya, Hindistan, Kamerun, Nijer, Somali, Tanzanya, Filistin, Yemen, Suriye, Kazakistan ve Azerbaycan olmak üzere toplam 14 ülkede yapacak dernek, 235 bin 346 hisse kurbanı ihtiyaç sahiplerinin sofralarına ulaştıracak.

Deprem bölgesinde ilk günden beri kurduğu çadır hastaneler ile 121 bin 367 kişiye hizmet veren dernek, Kurban Bayramı boyunca hem depremzedelerin hem de yurt içinde diğer ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam edecek.

- "Kurban vekaletleriniz ihtiyaç sahiplerine şifa olsun"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan Güney, bu yıl da bayramda hem yurt içinde hem yurt dışında yüzleri güldürmek için çalışacaklarını belirtti.

Yurt içindeki önceliklerinin depremzedeler olacağını kaydeden Güney, "Biz sağlık alanına odaklanmış bir dernek olarak 18 yıldır kurban organizasyonlarını da koruyucu sağlık programımız çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. İslami usul ve kurallara uygun şekilde yürüttüğümüz operasyonlarda kurban kesim işlemlerinin hemen sonrasında, bizlere ulaşan emanetleri iyiliğin yolunu gözleyen ihtiyaç sahipleri ile buluşturuyoruz. Bu yıl da bağışçılarımıza 'Yeryüzünün Şifası Kurban Bağışı' adlı kampanyamız ile sesleniyoruz. Gelin, sizler de destek verin, kurban vekaletleriniz ihtiyaç sahiplerine şifa olsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 901 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim