• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

'Yılın Şifa Annesi' Güldane Hakan

'Yılın Şifa Annesi' Güldane Hakan
Türkiye'de diyaliz hastası iken doğum yapan ilk hasta olan ve Afra Nurevşan'ı dünyaya getiren Güldane Hakan, Şifa Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu tarafından "Yılın Şifa Annesi" seçildi.

Türkiye'de diyaliz hastası iken doğum yapan ilk hasta olan ve Afra Nurevşan'ı dünyaya getiren Güldane Hakan, Şifa Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu tarafından "Yılın Şifa Annesi" seçildi.

Şifa Hastaneler Grubu düzenlediği etkinlikle Anneler Günü ile Dünya Hemşireler Günü'nü bir arada kutladı. Basmane Şubesinde düzenlenen kokteylde bir araya gelen hemşirelere de çeşitli hediyeler verildi. Türkiye'de diyaliz hastası iken doğum yapan ilk vaka olan Güldane Hakan, Şifa Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu tarafından "Yılın Şifa Annesi" seçildi. 7 yıllık diyaliz hastası olan ve haftada 3 kez diyalize giren Güldane Hakan, tüm riskleri göze alarak 9 yıl önce kızı Afra Nurevşan'ı dünyaya getirdi. Güldane Hakan, hamileliği boyunca haftada 6 gün 4'er saat diyalize bağlandı. Diyaliz hemşiresi Arzu Doğan ve Pınar Şahin'in desteği ve emeğiyle Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren Hakan, kendisi gibi hastalara umut olmak istediğini ifade ederek, kızlarının kendisi için yaşam sevinci olduğunu dile getirdi. Yılın Şifa Annesi Güldane Hakan, plaketini doktoru İç hastalıklar Nefroloji Bölümü uzmanı Doç. Dr Mustafa Cirit'ten aldı.

BAŞARILI HEMŞİRELER DE ONURLANDIRILDI


"Yılın Şifa Annesi" Güldane Hakan'a en büyük desteği veren hemşiresi Arzu Doğan ve Pınar Şahin de Dünya Hemşireler Günü dolayısıyla plaketle ödüllendirildi. Meslek hayatında 30 yılını dolduran Şifa Hastaneler Grubu hemşiresi Elmas Cerrah ve Nezihe Kavi de plaketle onurlandırıldı. İzmir Şifa Hastaneler Grubu Başhekim Yardımcısı Jale Maral, hemşirelik mesleğinin ve anneliğin iç içe girmiş olduğunu; annelerin karşılık beklemeden çocuklarına nasıl bakıyorlarsa; hemşirelerin de hastalarına aynı şekilde davrandıklarını dile getirerek "Bu iki günün iç içe geçmesi çok güzel meslek hayatımda hasta çocukları kucağına alan, yaşlıların saçlarını tarayan onlara karşılık beklemeden şefkatle bakan hemşireleri gördüm hemşire hanımların yüreğinde anne sevgisini hissettim" dedi.

Şifa Hastaneler Grubu yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Leman Öztürk,ise 25 yıl hemşire olarak çalıştığını ve bu onurlu ve güzel mesleğe sahip olmanın gururunu taşıdığını söyledi. Diyaliz hemşireliğinin önemine dikkat çeken Leman Öztürk "Diyaliz hemşiresi hastayla ciddi kontak halindedir. Onun yakını haline gelmiştir. Aralarında bağımlılık vardır. Bu yıllarca devam eder. Ta ki nakil oluncaya kadar hemşire hastayla birliktedir" diye konuştu.

YeniŞafak

Bu haber toplam 3781 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim