• BIST 9708.23
  • Altın 2490.431
  • Dolar 32.5901
  • Euro 34.8531
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

"Yıpranma payı 5 hizmet yılına karşılık 1 yıl olacak"

"Yıpranma payı 5 hizmet yılına karşılık 1 yıl olacak"
Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin, Başbakan Erdoğan’ın söz konusu yıpranma payının 5 hizmet yılına karşılık 1 yıl olacağı müjdesini verdiğini aktardı.

Abdulbaki Tekin, uzun zamandır dile getirdikleri sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi, lisans tamamlama hakkı getirilmesi ve kurumlarda kreşlerin zorunlu tutulmasına yönelik taleplerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmesinin, sağlık çalışanlarını sevindirdiğini söyledi. 

Tekin, Başbakan Erdoğan’ın söz konusu yıpranma payının 5 hizmet yılına karşılık 1 yıl olacağı müjdesini verdiğini aktardı. Tekin, “Bazılarının hayal bile edemeyeceği bu kazanımları elde etmemiz, sağlık çalışanları açısından son derece önemlidir. 12 yıldır ülkemizde önemli değişim ve dönüşüm süreçleri yaşıyoruz. Bu sürecin en önemlilerinden birisi, sağlıkta yaşanan dönüşüm süreci oldu. Sağlık çalışanları bu hizmeti sunarken yıpranıyor, ancak yıpranma payı alamıyor. Bunu bir örnekle tanımlayacak olursak, bir kaza yerine sağlık çalışanı, jandarma, polis, itfaiye ve gazeteciler geliyor. Sağlık çalışanları dışında, bu saydığım bütün meslek gruplarının yıpranma payı var; 7/24 hizmet veren ve çalışanlarının yüzde 60’ından fazlası bayan olan sağlık çalışanlarının yıpranma payı maalesef alamıyor, sürekli dile getirdiğimiz bu talebimiz, yetişirse bu yasama yılı bitmeden, yetişmemesi halinde ise gelecek yasama yılının hemen başında yapılacak kanun düzenlemesiyle hayata geçecektir” diye belirtti.

LİSANS TAMAMLAMA VE KREŞ

Sağlık çalışanlarına yönelik bir diğer müjdesini ise, lisans tamamlama konusunda olduğuna değinen Tekin, şunları söyledi;

"Lisans tamamlama konusunda müjde bekleyen 100 binden fazla sağlık çalışanının talebine Başbakan olumlu cevap vermiş, söz konusu çalışmanın bir an önce yapılıp, tamamlanması yönünde talimat vermiştir. Sağlık Bakanlığı Başbakanımızın talimatı sonrası bu konuda çalışmalarına hız vermiştir. Sağlık çalışanlarının en büyük sorunlarından olan kreş konusundaki taleplerimize de olumlu yaklaşılmıştır. Mevcut tesislerde, bundan sonra gerçekleşecek projelerde kreş bulunması mecburi hale getirilecektir. Daha önce olduğu gibi, bundan sonra da taleplerimizin takipçisi olacağız. Kazanıma dönüşene kadar, gerekli girişimlerimizi sürdüreceğiz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sözünü verdiği bu üç kazanımımız, sağlık çalışanlarına hayırlı olsun."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4973 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim