• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

YÖK'ten, Konya'da 3 profesöre soruşturma

YÖK'ten, Konya'da 3 profesöre soruşturma
YÜKSEK Öğretim Kurulu'nun (YÖK) talimatı üzerine, Konya Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görev yapan 3 profesör hakkında, \'bazı ilaç firmalarının mümessilleri ile anlaşarak hastalara yazdıkları ilaç karşılığı yurt dışı seyahat,

YÜKSEK Öğretim Kurulu'nun (YÖK) talimatı üzerine, Konya Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görev yapan 3 profesör hakkında, \'bazı ilaç firmalarının mümessilleri ile anlaşarak hastalara yazdıkları ilaç karşılığı yurt dışı seyahat, bilgisayar ve ortopedik medikal malzeme aldıkları' iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

YÖK'ün, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi dışında aynı konu ile ilgili 8 ayrı üniversite hastanesindeki 19 doktor hakkında daha soruşturma başlattığı öne sürüldü. Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın da, 54 ilin Valiliğine yazı göndererek ilaç mümessilleri ile anlaşma yapan doktorlar hakkında soruşturma başlatılmasını istediği belirtildi.

YÖK ve Sağlık Bakanlığı'na, Türkiye genelindeki hastanelerde bazı doktorların, hastaların reçetelerine yazdıkları ilaç karşılığı, mümessillerden rüşvet aldığı ihbarı yapıldı. Bunun üzerine YÖK ve Sağlık Bakanlığı inceleme başlattı. Yapılan incelemelerde, 9 ayrı üniversite hastanesi ile 54 ilde Sağlık Bakanlığı'na bağlı bazı hastanelerde görev yapan doktorların, mümessillerden bilgisayar, cep telefonu, yemek, yurt dışı seyahati, sinema bileti, bulaşık makinası, tıbbi dergi aboneliği, tansiyon ve stetoskop cihazı, klinik tadilatı ve para gibi rüşvet aldıkları belirlendi.

BİLGİSAYAR, SEYAHAT, MEDİKAL MALZEME

YÖK, Selçuk Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörlüklerine gönderdiği yazıda, tesbit edilen toplam 22 doktor hakkında soruşturma başlatılmasını istedi.

Bunun üzerine, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli Prof. Dr. Recep Memik'in, mümessilllerden anlaştıkları ilaçtan yıllık bin kutu yazması karşılığı bilgisayar, Prof. Dr. Önder Özerbil'in yıllık 600 kutu ilaç karşılığı yurt dışı seyahat, Prof. Dr. Uğur Yensel'in de yıllık yaklaşık 350 kutu ilaç karşılığı, 6 bin 300 euro değerinde medikal malzeme aldığı iddiası ile soruşturma başlatıldı. Meram Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından oluşturulan 3 kişilik komisyon üyesinin, soruşturmayı sürdürdüğü belirtildi.

Sağlık Bakanlğı'na bağlı hastanelerde görev yapan doktorlar hakkında da bu kapsamda soruşturma açıldığı belirtilirken, bakanlığın 54 il valiliğine yazı yazarak, doktorlar hakkında soruşturma başlatılmasını istediği kaydedildi.

Vatan

Bu haber toplam 2219 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim