• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 16 °C

YÖK'ten sağlık alanında uzaktan eğitim açıklaması

YÖK'ten sağlık alanında uzaktan eğitim açıklaması
"Kanun kapsamında sağlık alanında yapılacak lisans tamamlama faaliyetleri bütünüyle üniversitelerimizin yani akademisyenlerin sorumluluğunda ve lisans alanlarının kendi müfredatlarına uygun olarak ilgili mevzuatları çerçevesinde yapılacaktır"

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), sağlık alanında yapılacak lisans tamamlama eğitimleri sırasında üniversitelerin kendi belirleyecekleri şekilde uzaktan eğitim metodlarını da kullanabilecek olmalarına rağmen, uygulamalı eğitimlerin uzaktan değil yüzyüze ve eğiticilerin nezaretinde yapılmasının zorunluluk olduğunu bildirdi.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı medya organlarında sağlık alanında lisans tamamlamada uzaktan eğitim verilmesi ile ilgili gerçeği yansıtmayan haberlerin yer aldığı ifade edilerek, bu nedenle açıklama yapılması gereğinin doğduğu belirtildi.

19 Kasım 2014 tarih ve 6569 sayılı Kanunun geçici madde 69'da "Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle sağlık alanında ön lisans diploması alanlardan ebelik ve hemşirelik programlarından mezun olanlara kendi alanlarında, diğerlerine ise Yükseköğretim Kurulunun belirleyeceği, ebelik ve hemşirelik dışındaki ilişkili alanlarda lisans tamamlama eğitimi yaptırılır. Bu eğitimler, Yükseköğretim Kurulunun belirleyeceği alanlarda uzaktan eğitim yöntemleri ile verilebilir. Uygulama eğitimleri için Sağlık Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu işbirliği yapar. Bu eğitimlerin usul ve esasları Yükseköğretim Kurulunca belirlenir" hükmünün bulunduğunun anlatıldığı açıklamada, bu hüküm uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun olağan planlamalarının dışında, kanuni zorunluluk olarak sağlık alanında lisans tamamlama çalışmalarını başlattığı belirtildi.

- YÖK, üniversiteleri bilgilendirdi

Hemşirelik, ebelik, fizyoterapi ve rehabilitasyon, dil ve konuşma terapisi gibi sağlığın pek çok alanında üniversiteler tarafından yürütülen eğitim müfredatlarında uygulamalı eğitimlerin büyük yer tuttuğuna işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kanun kapsamında yapılacak lisans tamamlama faaliyetleri de bütünüyle üniversitelerimizin yani akademisyenlerin sorumluluğunda ve lisans alanlarının kendi müfredatlarına uygun olarak ilgili mevzuatları çerçevesinde yapılacaktır. Bu eğitimler sırasında üniversiteler kendi belirleyecekleri şekilde uzaktan eğitim metodlarını da kullanabilecek olmalarına rağmen uygulamalı eğitimlerin uzaktan değil yüzyüze ve eğiticilerin nezaretinde yapılması bir zorunluluktur.

Eğitimde kalitenin artırılması yönünde irade sergileyen Yükseköğretim Kurulu, bu süreçle ilgili olarak gerekli hassasiyetleri göstermeleri konusunda üniversitelerimizi bilgilendirmiştir."

- Doğru bilgilendirme vurgusu

YÖK'ün açıklamasında, Kanunun çıkarılması sürecini izleyen meslek odalarının ve meslek mensuplarının da konuya ilişkin gerekli hassasiyetleri göstermeleri ve kamuoyunu doğru yönde bilgilendirmelerinin sürecin sağlıklı yürütülmesi açısından önem arzettiğine işaret edilerek, "İlgili sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerle konuya ilişkin görüşmeler sürdürülmektedir ve sürdürülmeye de devam edilecektir" bilgisine yer verildi.

 

YÖK'ün lisans tamamlama kararı protesto edildi

Türkiye Fizyoterapistler Derneği Başkanı Doç. Dr. Bülent Elbasan: "Sağlık meslekleri uzaktan değil pratik eğitimle kazanılan mesleklerdir"

Fizyoterapistler YÖK'ün kararına DUR diyecek!

Türkiye Fizyoterapistler Derneği: "Fizyoterapistlik uzaktan değil pratik eğitimle kazanılan bir meslektir, YÖK’ün skandal kararına dur diyeceğiz!"
Bu haber toplam 4674 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim