• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 24 °C

Yüksek Sağlık Şûrası: Bebek ölümünde doktorlar kusurlu

Yüksek Sağlık Şûrası: Bebek ölümünde doktorlar kusurlu
A.A- Yüksek Sağlık Şûrası, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde bebeği sakat doğan ve buna bağlı olarak ölen ailenin açtığı davada hem ilgili tüm doktorları hem de idareyi kusurlu buldu Bebeklerinin ihmal sonucu sakat doğduğu ve bu sakatlığa bağlı olarak öl

A.A- Yüksek Sağlık Şûrası, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde bebeği sakat doğan ve buna bağlı olarak ölen ailenin açtığı davada hem ilgili tüm doktorları hem de idareyi kusurlu buldu Bebeklerinin ihmal sonucu sakat doğduğu ve bu sakatlığa bağlı olarak öldüğü iddiasıyla beş yıldır hukuk mücadelesini sürdüren Kezban ve Davut Uğurlu çifti Yüksek Sağlık Şûrası'ndan gelen haberle sevindi. Şûra doktorları kusurlu buldu.

Kezban Uğurlu, 2001 yılı mayıs ayında doğum için geldiği Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde, zamanında doğumhaneye alınmadığı gerekçesiyle oksijensiz kalan bebeğinin beyninde ve bazı organlarında hasar meydana geldiğini iddia etmişti. Midesinden sondayla bir yıl beslenen çocuğunun daha sonra ölmesi üzerine Kezban Uğurlu kurum yöneticileri ve personeli hakkında dava açmıştı.

11 doktorun 'ihmal ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek'ten yargılandığı Antalya 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde beş yıldır devam eden davada dün çarpıcı bir gelişme yaşandı. Yüksek Sağlık Şûrası üç yıl süren değerlendirme sonucu oybirliğiyle aldığı kararda özetle şöyle denildi: "Bebeğin takibini yapan dosyada isimleri belli olmayan hekimler 8'de 8, hastanın kayıtlarını ve testlerini incelemeden normal doğuma yönlendiren Dr. S.K. 8'e 4, anestezi nöbetçi ekibi ve Dr. A.A. 8'de 4 oranında kusurludur."

Olay tarihinde AÜ Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nın başkanlığını yürüten Prof. Dr. B.T ve dört anestezi asistanının kusuru olmadığı belirtilirken idare de şöyle suçlandı: "Kadın Doğum Bölümü ile hastane idaresi, rapor gibi önemli delillerin kaybolmasını engellemede gerekli özeni göstermediği ve acil ameliyat koşullarının organizasyonunda eksiklik bulunması nedeniyle kusurlu bulunmuştur."

Şûranın raporuna sanıkların avukatları itiraz ederken, Kezban Uğurlu'nun avukatı Rumi Mercan, 8'de 8 kusurlu kabul edilen, ancak dosyada isimleri belli olmadığı belirtilen hekimlerin davada yargılanan doktor O.Ş. ile tanık olarak daha önce ifade veren T.G. olduğunu savundu.

Zamanaşımı uyarısı

Rapora ilişkin görüş bildiren savcı İlhami Ercan şöyle konuştu: "Bize göre olayda iki mağdur vardır: Birisi çocuk, birisi annedir. Taksirle ölüme neden olmak suçundan tüm sanıklara savunma hakkı verilmesi gerekir. Zamanaşımı riski bulunduğundan savunma için kısa bir süre verilmesi talep olunur."

Antalya 1. İdare Ceza Mahkemesi, aynı olay nedeniyle Uğurlu ailesine 85 bin YTL maddi ve manevi tazminat ödenmesine karar vermişti. Karar temyiz edilmişti.

Medimagazin

Bu haber toplam 2723 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim