• BIST 9079.97
  • Altın 2300.797
  • Dolar 32.3298
  • Euro 35.0874
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Yurtdışı seyahatlerde kısa mesajla sağlık uyarısı

Yurtdışı seyahatlerde kısa mesajla sağlık uyarısı
Sağlık Bakanlığı, yurtdışına seyahat eden Turkcell abonelerine, sağlık problemiyle karşılaşmaları halinde bilgi alabilecekleri telefon numarası ve internet sitesini kısa mesajla bildirecek.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu, Turkcell ile yapılan işbirliği ile vatandaşların yurtdışı seyahatlerinde bilgilendirilmesi amacıyla başlatılan kısa mesaj hizmetiyle ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu. 

Vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için kurumlarla ortaklık yaptıklarını anlatan Hatipoğlu, söz konusu işbirliği çerçevesinde yurtdışına çıkan Turkcell abonelerine bilgilendirici kısa mesaj gönderilmeye başlandığını bildirdi.

Hatipoğlu, mesajda "Yurt dışında sağlık problemleriniz ile ilgili yardım almak için (+90) 444 77 34) arayabilir veya www.seyahatsagligi.gov.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü" ifadesinin yer aldığını belirterek, hizmeti, halkın seyahat sağlığına destek olarak gördüklerini dile getirdi.

-"Uluslararası seyahatler 1 milyarı aştı"

"Seyahat Sağlığı Danışma Hattı"nın, ülke dışında yaşayan vatandaş ve soydaşları da içine alacak şekilde genişletildiğini ifade eden Hatipoğlu, şu bilgileri aktardı:

"Sitemizde gidilecek ülkelerdeki enfeksiyon ve sağlıkla ilgili tüm bilgiler, uzmanlarımız tarafından devamlı güncellenerek yayınlanmaktadır. Uluslararası seyahatlerin 1 milyarı aştığı dünyamızda seyahatlerle ilgili hastalıkların giderek artması sonucu önemli bir sağlık sorunu ortaya çıkmıştır. Vatandaşlarımızın gideceği ülkelerdeki enfeksiyon başta olmak üzere sağlık risklerini öğrenmelerine ve tedbirlerini almalarına yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Bir 'alo' kadar yakın olan Seyahat Sağlığı Danışma Hattımızın 444 77 34 numarasından vatandaşlarımıza yurtdışında 7/24 saat uzmanlarımız tarafından sağlık danışmanlık hizmeti vermekteyiz."      

Yorgunluk, stres, mikrobik flora, çevre ve ısıdaki farklılıklar, beslenme alışkanlığının değişmesi gibi faktörlerin büyük umutlarla çıkılan seyahatleri olumsuz etkilediğine dikkati çeken Hatipoğlu, genel müdürlük olarak bu problemlerin önüne geçmeyi amaçladıklarını söyledi.

İstatistiklere göre yurtdışına çıkanların yüzde 80'inde turist ishali, yüzde 60'ında rahatsızlık hissi, yüzde 15'inde de ciddi hastalık belirtileri görüldüğünü dile getiren Hatipoğlu, seyahat edenlerin yüzde 9'unun doktora başvurduğunu, yüzde 7'sinin ise seyahatten erken dönmek zorunda kaldığını sözlerine ekledi. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3459 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim