• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Yurtdışına çıkışlarda PCR testleri Uygulamaları hakkında duyuru

Yurtdışına çıkışlarda PCR testleri Uygulamaları hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından Yurtdışına çıkışlarda PCR testleri Uygulamaları hakkında duyuru yayımlandı.

 

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü

Sayı : 13588366-149/1089     03.07.2020
Konu : Yurtdışına çıkışlarda PCR testleri
           Uygulamaları

DAĞITIM YERLERİNE

Bilimsel Danışma Kurulumuz tarafından hazırlanan ve Covid-19'un Dünyadaki seyrine göre güncellenen Covid-19 Rehberi Ülkemizde sahada yol gösterici olmaya devam etmektedir. Bu rehberde belirlenen vaka tanımı ve yönetimi (https://covid19bilgi.saglik.tr/depo/rehberler/covid-19-rehberi/COVID-19/REHBERI GENEL BILGILER EPIDEMIYOLOJI VE TANI.pdf) Vaka Takip Algoritması’na göre yapılmaktadır.

Vaka Takip Algoritması’na göre Olası Vaka Tanımına uyan kişilerden test istenmekte ve testler ücretsiz yapılmaktadır. Olası Vaka Tanımı haricinde - Bakanlığımızca belirlenen taramalar dışında – test yapılmamaktadır.

Yurtdışına çıkacak ve gideceği ülke tarafından PCR testi istenen kişiler bu algoritma içerisinde yer almayan sağlıklı kişilerdir.

Süreç içerisinde kendi isteği ile test yaptıramayacak olan bu kişiler için İl Sağlık Müdürlükleri tarafından belirlenen yerlerde numune alınarak yetkilendirilmiş laboratuvarlarımızda (yetkili laboratuvar listesine https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/haberler/yetkilendirilmis-covi-d-19-tani-laboratuvarlari.html adresinden ulaşılabilir.) ücretli olarak test yapılmasına olanak sağlanmıştır.

Bu kapsamda yapılacak işlemler aşağıdaki şekilde yürütülecektir.

1-) Yurtdışına çıkacak kişiler için il sağlık müdürlükleri tarafından belirlenen yerlerde ve belirlenen kişilerce alınacak olan PCR numuneleri, Bakanlıkça yetkilendirilmiş Covid 19 tanı laboratuvarları arasından il sağlık müdürlüğünce belirlenerek tetkikleri yapılacaktır.

2-) Kişiler (Vatandaş yabancı ayrımı olmaksızın), yurtdışına çıkışlarını belgeyen (bilet, davetiye, öğrenim belgesi, dilekçe gibi. ) belgeler ile birlikte il sağlık müdürlüğünce belirlenecek yerlere başvuracaktır. Başvuru esnasında 110 Türk Lirası tetkik bedelini belirlenen hesap numarasına yatıracaklar ve yatırmış olduklarına dair belgeyi de ibraz edeceklerdir.

3-) Yapılan testlerin sonuçlarına kişiler PDF olarak E-Nabız’dan ulaşabilecek olup ayrıca onay aranmayacaktır. E-Nabız sistemine kayıtlı olmayan kişiler il sağlık müdürlükleri tarafından belirlenen merkezlerden sonuç raporu alabilecektir.

4-) Görevli olarak yurt dışına çıkacak olan kamu görevlilerinden ücret alınmayacak olup bu görevliler görev belgelerini ibraz edeceklerdir.

Bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim.

Doç. Dr. Fatih KARA

Bakan a.

Genel Müdür

DAĞITIM
Gereği:                                             Bilgi:
81 İl Valiliğine (İl Sağlık Müdürlüğü)    Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü

Strateji Geliştirme Başkanlığı

 

Duyurunun aslı için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3292 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim