• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Yutarak Zayıflayın

Yutarak Zayıflayın
Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Murat Keskin, "Tüm dünyada güvenilir ve kolay bir şeklide uygulanan yutulabilir balonu ile hastanın herhangi bir...

Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Murat Keskin, "Tüm dünyada güvenilir ve kolay bir şeklide uygulanan yutulabilir balonu ile hastanın herhangi bir cerrahi işlem, anestezi ve endoskopi olmadan kolaylıkla kilo vermesi mümkündür" dedi.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de obezite giderek artıyor. Günlük hayatımızın giderek önemli bir parçası olan tüketici toplum alışkanlığı, yanlış beslenme ve hareketsiz hayat tarzı ile obezitenin adeta bir salgın haline geldiğini ifade eden Özel Medicana Bursa Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Murat Keskin, "Şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kalp krizi, yağlı karaciğer hastalığı, siroz, eklem hastalıkları gibi birçok hastalığa sebep olan obezite; aynı zamanda sebep olduğu kozmetik sorunlar sebebiyle kişilerin psikolojik durumlarını da bozabilmektedir" diye konuştu.

Obezite tedavisinde temel prensibin diyet ve egzersiz olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Keskin, "Diyet ve egzersiz rağmen kilo vermede başarılı olunamayan hastalarda ilaçlar, psikoterapi, ameliyat ve endoskopik tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Endoskopik tedavi yöntemlerinden mide balonu uygulaması uzun süredir tüm dünyada başarılı ve güvenilir bir şekilde uygulanmaktadır. Klasik endoskopik yöntemle uygulanan mide balonlarının dışında günümüz teknolojisinin sunduğu imkanlar ile anestezi ve endoskopiye gerek olmadan uygulanan yutulabilir mide balonu geliştirilmiştir. Tüm dünyada güvenilir ve kolay bir şeklide uygulanan yutulabilir balonu ile hastanın herhangi bir cerrahi işlem, anestezi ve endoskopi olmadan kolaylıkla kilo vermesi mümkündür" şeklinde konuştu.

İşlem öncesinde hastanın aç olmasının yeterli olup, hastanın kapsül şeklindeki balonu bir bardak su ile içtiğini belirten Keskin, "Röntgen cihazı ile kapsül şeklindeki balonun midede olduğu gösterildikten sonra balon özel bir sıvı ile şişirilir. Balonun midede şiş olduğunun gösterilmesi ile işlem tamamlanır. Tüm bu işlemler 15-20 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanır. Hastanın hastanede kalmasına gerek kalmadan kısa bir sürede işlem biter. Yutulabilir balon yaklaşık 4 ay mide içinde kalır ve bu süre sonunda kendi kendine eriyerek doğal yollardan vücuttan atılır. Böylece balonu çıkarmak için ek bir işleme gerek kalmaz. Hastaya bu süre içinde akıllı bir saat ve sadece kendisine ait bir tartı verilerek sürekli kontrol altında olması sağlanır. 4 aylık sürede yaklaşık yüzde 10-20 civarında kilo verilen bu yöntemde diyet ve egzersiz beraber uygulanmalıdır. Eğer siz de diyet ile egzersize rağmen kilo veremiyor ve bu fazla kiloları herhangi bir anestezi, cerrahi, endoskopik işlem olmadan vermek istiyorsanız, yutulabilir mide balonu ile fazla kilolarınızdan kurtulmanız mümkündür" ifadelerini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1029 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim