• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 24 °C

Yüz Maskesi Uygulamanız için 5 Neden

Yüz Maskesi Uygulamanız için 5 Neden
Yüz maskeleri en sevilen cilt bakım ürünlerinden biridir. Uygulaması kolaydır, kullanımı eğlencelidir ve sonuç verme konusunda harikadır.

İyi bir yüz maskesi uygulamakla ilgili en önemli şey, tek bir kullanımdan sonra sıkılmış ve tonlanmış cilt hissidir.

Herkes bir yüz maskesi kullanmalı mı? Kesinlikle. Yüz maskeleri, cilt bakımı endişelerinizde size yardımcı olacak mükemmel cilt bakımı tedavisidir. Doğru yüz maskesi cildi nemlendirmeye, fazla yağları gidermeye ve gözeneklerinizin görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilir. Ayrıca safsızlıkları gidermek için mükemmel bir yoldur. Yüz maskesi takmanın bir başka avantajı: kendi evinizin rahatlığında bir spadaymış gibi şımartılma hissi.

Her sağlıklı cilt bakım rejimi günlük kullanım ve haftalık kullanım ürünlerini içerir. Haftada bir kez bir yüz maskesi kullanabilir veya cildinize ve cilt bakımı endişelerinize bağlı olarak daha fazla kullanabilirsiniz. Hem erkekler hem de kadınlar maske kullanmaktan önemli ölçüde yararlanabilirler. İşte nedenleri.

Gevşeme

Yüz maskesi sadece cildinizin genel görünümünü iyileştiren sonuçlar sunmakla kalmaz, aynı zamanda oldukça terapötik olabilir. Nane ve biberiye gibi aromatik esansiyel yağlar ile aşılandıklarında, bir yüz maskesi duyularınızı uyararak ruhunuzu kaldırabilir. Bir yüz maskesi kullanmak lüks olarak ele alınmalıdır. Kendinize maske uygulamaya  karar verdiğinizde biraz “beni” ayırın. Sıcak bir banyo hazırlayın, birkaç mum yakın ve maskenin büyüsünün çalışmaya başlamasına izin verin. Sadece zihni ve ruhu rahatlatmakla kalmayacak, aynı zamanda muhteşem görünümlü bir cilde sahip olacak harika, duyusal bir deneyime çekileceksiniz.

Derin temizlik

Tabii ki, her gün temizlik cildin yüzeyindeki kir, yağ, makyaj ve kirleri temizleyerek cildinizi temizlemeye yardımcı olur. Ancak uygun maskelemenin temizleme sürecini yepyeni bir seviyeye taşıdığını biliyor muydunuz? Sadece iyi bir yüz maskesi, epidermisin üst katmanlarının altına saklanan safsızlıkların çıkarılmasına yardımcı olabilir. Bazı insanlar bir maske kullandıklarında cildinin bir “detoks” geçirdiğini söyler, çünkü bu gerçekleşirken ciltteki değişiklikleri fark ederler. Maskeler, bu daha derin temizleme işlemini sağlamada inanılmazdır, bu da görebileceğiniz ve hissedebileceğiniz gözeneklerin görünümünde bir iyileşme sağlar. Bunu kim sevmez ki?

Gözenekleri aç

Bentonit kil içeren bir ürünle maskeleme, kiri gidermeye ve fazla yağları emmeye yardımcı olur. Ayrıca, cildimizde biriken ölü cilt hücrelerinin birikmesini ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır. Cildinizin yüzeyindeki tüm kalıntıları çıkardığınızda, gözeneklerin de tıkanmasına yardımcı olur. Tıkanmış gözeneklerin beladan başka bir şey olmadığını hepimiz biliyoruz. Bazı şeyler gözeneklerinize hapsolur ve bakterilerin gelişebileceği gözenek içine derinlemesine itilir. Bakteriler büyümeye başladığında, cildimiz için her şey bitti, çünkü yakında bir leke, bir mola telaşı veya birkaç gün boyunca hayatımıza zarar verecek dev bir sivilce elde edeceğiz. Düzenli yüz maskeleri cildinizin yüzeyini temiz tutmaya ve gözeneklerimizin tıkanmamasına yardımcı olur. Bu, yüz maskenizi şu anda kullanmak için mükemmel bir neden.

Parlayan ten

Yüz Maskesi, özellikle de formülasyonda nane olanlar, kan dolaşımını uyarmaya yardımcı olabilir. Maskenin cildinizde kuruması ve sertleşmeye başlaması, maskenin çıkarılmasıyla birlikte cildinizdeki kan damarlarında genişlemeye neden olur. Bu, cilt tonunda genel bir iyileşme sağlar. Daha yumuşak ve pürüzsüz görünümlü bir cilde sahip olacaksınız ve ayrıca parlak bir parlaklık ve daha tazelenmiş bir görünüm göreceksiniz. Yani, rahatlayın, karıncalanmayı hissedin, nane aromasında nefes alın ve cildinizin dönüşümünü bekleyin.

Genel rejiminize yardımcı olur

Maskeleme, diğer tüm cilt bakım ürünlerinizin daha verimli çalışmasına yardımcı olur. Günlük losyonlarınızın, serumlarınızın ve gece gündüz ürünlerinizin cildiniz tarafından daha hızlı ve daha derin emilmesini istiyorsanız, bir yüz maskesi şarttır. Düzenli olarak maskeleme yaparak, tonlama, nemlendirme ve koruma ürünlerinizin daha iyi performans göstermesini sağlayarak daha hızlı bir şekilde elde etmek istediğiniz sonuçları sağlarsınız.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 20301 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim