• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

Yüzde 75 aşılama oranıyla Kiğı ilçesi, Bingöl'e örnek oldu

Yüzde 75 aşılama oranıyla Kiğı ilçesi, Bingöl'e örnek oldu
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk haritasında "kırmızı" kategoride yer alan Bingöl'de, bu durumun aksine Kiğı ilçesi aşılama oranında yüzde 75'lere yükseldi.

Kovid-19 vaka sayısı en çok artan ve en az bir doz aşı yaptıranların oranı en düşük iller arasında yer alan Bingöl'de, aşı seferberliğine duyarlılık gösteren Kiğı ilçesindeki aşılama oranı, birinci dozda yüzde 75, ikinci dozda yüzde 70'e ulaştı. Kiğı Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Ömer Karaköse: "Halkımızın aşıya yoğun bir ilgisi var, biz de aşılamalarımızı yapıyoruz. Bunun diğer ilçelere örnek olmasını ümit ediyoruz"

İlk doz aşısını olan 26 yaşındaki Murat Kızılboğa: "Aşı ayağımıza kadar geldi. Kimse beklemesin, aşısını olsun mutlaka"

Bingöl'ün çok yüksek riskli il kategorisi olan "kırmızı"dan yüksek riskli il kategorisi "turuncu"ya dönüşmesi için sağlık ekipleri aşılama oranının artırılması için büyük çaba sarf ediyor.

Bu kapsamda sağlık ekiplerinin çabasına en çok destek Kiğı ilçesinden geldi. Kentte nüfusuna göre birinci ve ikinci doz aşılanmada ilk sırada yer almayı başaran Kiğı ilçesinde, sağlık ekipleri tüm vatandaşlara aşı hizmetini sunuyor.

Yapılan aşılama çalışmaları neticesinde 4 bin 863 nüfuslu ilçede, aşılama oranı birinci dozda yüzde 75, ikinci dozda da yüzde 70'lere ulaşıldı. Bu durum sağlık ekiplerini yaşadıkları bütün zorluklara rağmen mutlu ediyor.

- Köyde aşı olmak için sıra oluştu

Mobil aşı ekipleri, Çanakçı köyünde bir bahçe içerisinde yaptığı aşılama çalışmasında vatandaşlar yoğunluk oluşturdu.

Aşılama oranının yüzde 90'lara ulaştığı Çanakçı köyünde yaşlısıyla, genciyle herkes aşı olmak için sıraya girdi ve aşısını yaptırdı.

Bu yönüyle herkese örnek olan Kiğı halkı, Bingöl'de de aşılama oranının artmasını ümit ediyor.

- "İlçede 1 ay boyunca vaka görülmemişti"

Mobil aşı ekibinde yer alan Kiğı Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Ömer Karaköse, AA muhabirine, aşılama çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini söyledi.

Evde yatan ve hastaneye gelme imkanı olmayan vatandaşlara aşılarını ulaştırdıklarını dile getiren Karaköse, Bingöl'ün kırmızı kategoride yer aldığını, bunun değişmesi için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

İlçede aşılama oranının yüzde 75'lere dayandığına dikkati çeken Karaköse, şöyle konuştu:

"İkinci dozumuz da yüzde 70 civarında. Halkımızın aşıya yoğun bir ilgisi var, biz de aşılamalarımızı yapıyoruz. Bunun diğer ilçelere örnek olmasını ümit ediyoruz. Kiğı ilçesinde 1 ay vaka görülmemişti. Şu an görülen vakaların yüzde 90'nının ilçe dışından gelen vatandaşlardan kaynaklı olduğunu görüyoruz. Bu da aslında aşılama oranının ne kadar olumlu etki yaptığını gösteriyor. Mobil aşı ekibi her köyümüze 2-3 defa gidiyor ve vatandaşlarımıza aşı hizmetini sunuyor."

- "Köyümüzün yüzde 90'ı aşısını oldu"

İlk doz aşısını olan 26 yaşındaki Murat Kızılboğa da herkese aşı olmayı önerdiğini ifade ederek, "Aşı ayağımıza kadar geldi, hizmette sınır yok. Kimse beklemesin, aşısını olsun mutlaka." dedi.

İkinci doz aşısını olan 26 yaşındaki Musa Ayaz da Kovid-19'dan kurtulmak için aşı olunması gerektiğine işaret ederek, bu imkanı sağlayan herkese teşekkür etti.

Çanakçı köyü muhtarı Mehmet Asaf da sağlık çalışanların bir telefonla hemen köylerine geldiğini belirterek, "Köyümüzün yüzde 90'ı aşısını oldu. Bütün sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 966 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim