• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Yüzü yandı ama hiç iz yok

Yüzü yandı ama hiç iz yok
Kimyager Zeki Gündüz yanan yüzünü iyileştirdiği formülle şimdi başkalarına şifa dağıtıyor.

Kimyager Zeki Gündüz’ün laboratuarda deney yaptığı bir sırada yüzü tamamen yandı. İki yıl boyunca kendi yanık izlerini tedavi etmeye çalıştı ve sonunda deri yenilenmesi sağlayan bir formül buldu. Yaptığı doğal karışımı önce kendi üzerinde deneyen ve tamamen iyileşen Zeki Bey’in yüzünde hiç iz yok. Binlerce kişinin yüzündeki izlerin bu formülle yok olduğunu söyleyen Zeki Gündüz “Karışım lekelere, yanıklara, yara izlerine, vitiligoya, çillere iyi geliyor” diyor. Karışımın içeriğiniyse sır gibi saklıyor...

Yüzünüz yanmış ama hiçbir iz yok. Hikayeniz nasıl başlıyor?

Laboratuar çalışması sırasında çeker ocak patladı. Organik kimya laboratuarında master tezim için deney yapıyordum. Dalgınlığıma geldi, bir patlama oldu ve yüzüm tamamen yandı.

Sonra doktora gitmediniz mi?

Bayağı büyüktü. Hemen hastaneye gittim. O zaman adli tıpta doktora yapıyordum. Hocaların hepsi tıp doktoruydu. Yanıkta yapılacak bir şey olmadığını söylediler. Şu anda da öyle, yanıkta yapılacak bir şey yok. Sadece enfeksiyon olmaması sağlanıyor. Ya da en fazla vücudun başka bir bölümünden deri alıp yanık bölgeye yapıştırılıyor.

Sizde hiç iz yok, bunu nasıl başardınız?

Yanık iyileştikten sonra siyah bir ölü tabaka kaldı yüzümde. Deneme yanılma yöntemiyle bir karışım buldum ve sonrasında iyi netice aldım. Deri kimyasını zaten biliyorum. Hangi maddeyle tepkime vereceğini, nasıl cevap vereceğini tahmin ediyorum. Biraz da deneme yanılma yöntemiyle bir karışım yaptım.

Ve kendi yüzünüzde denediniz öyle mi?

fft2mm1212269.jpgEvet, önce kendi üzerimde denedim. Bir buçuk yıl boyunca deneyler yaptım.Tamamen iyileşmesi 2 yılı buldu. İlk zamanlar karışımı birkaç günde bir sürüyordum. Oluşan kabukları kendim kaldırıyordum. Altı daha kötü oluyordu. Deride kabuk oluşunca onun kendiliğinden düşmesi lazım. Olgunlaşmadan koparınca deri bozuk çıkıyor, kararıyor. Sanırım 4 defa soyma işlemi yaptım. 4’üncüden sonra iz gitti. Kendimde denedikten sonra okuldaki arkadaşlarda da kullandık. Duyan geldi zaten. Polis okullarına girecek öğrencilerin herhangi bir yerinde iz olmaması gerekiyor. Hatta bir öğrenci vardı. Boynundaki lekeden dolayı okuldan atılmıştı. Tıbben geçmesi mümkün değil demişler. Lekesini temizledim. Mahkemeye başvurdu, oradan hastaneye gönderdiler ve okula geri kaydı yapıldı.

Bu karışımın etken maddesi nedir?

Etkin madde deri kimyasını bilmek. Piyanoda hangi tuşa basınca ne ses çıkaracağını bilirseniz güzel bir müzik olur. Bilmezseniz hiç ses alamazsınız. Tıpkı bunun gibi.

Cilt üzerindeki izler için soyma, peeling gibi tedaviler uygulanıyor zaten. Sizin bu tedavilerden farkınız ne?


Normal soyma işlemleri derinin epidermis tabakasında yapılıyor. Epidermisin üst katmanı soyuluyor. Bizim yaptığımız işlem deriyi tamamen yeniliyor. Soyma işlemi değil. Derinin tamamen yenilenmesi işlemi. Mesela peeling’de göz altlarına ve göz kapaklarına dokunulmaz. Çünkü oralar kendini yenilemez. Bizim yaptığımız işlemde göz kapağı ve göz altları kedini tamamen yeniliyor. Mantık epidermis tabakasının kesilen tırnak gibi uyarılarak yeni deri sentezlemeye zorlanması. Bazı canlılarda bu doğal yolla oluyor. Ama insanda ancak uyarılarak gerçekleştirilebiliyor.

Nasıl uygulanıyor?

Bir kere bu bitkisel bir tedavi. Sorunlu kişi geldiğinde uygulama yapılacak deriyi kremle lokal olarak uyuşturuyoruz. Çünkü sonrasında aşırı kaşınma ve yanma oluyor. O günü sıkıntılı geçiriyor. Biraz şişme oluyor. Bir saatlik bir işlem. Sonra kişi evine gidip dinleniyor. İkinci, üçüncü gün çatlamalar başlıyor. Cilt kabuk tutuyor. Beşinci gün yavaş yavaş kabuk aktifleşiyor. Yedinci gün ufak tefek dökülmeler başlıyor. 12’nci gün temiz bir cilt oluşuyor. Ayrıca solaryum ve güneşin kanserojen etkilerine karşı cildin bağışıklık sistemini güçlendirerek koruyor.

Zor bir işlem mi?

İlk üç saat ağrılı ama onun dışında ağrı yok. Sadece görüntü hoş olmuyor. Kişinin buna hazırlıklı olması lazım.

Cildin tamamen yenilenmesi ne kadar sürüyor?

Ortalama 12 gün. Sadece kişi esmerse ya da leke ve çil tedavisi olacaksa dengelenme dediğimiz bir süreç var. Rengin tam oturması 3 ila 6 ay sürüyor. Alttan yeni gelen derinin üst deriye uyum sağlaması gerekiyor. Ayrıca 12 günlük tedavide de görüntü bakımından evde olması gerekiyor.

Bu karışım nelere iyi geliyor?

Çil, güneş lekeleri, göz altı kırışıklıkları, doğum lekeleri, doğumsal lekeler, yanık, cilt kanseri, dövme...

Nasıl oluyor da birbirinden bağımsız bu kadar çok şeye iyi geliyor?

Sonuçta hasar ne olursa olsun deri yenileniyor. Böylece her türlü probleme iyi geliyor. Tişörtünüzde deformasyonlar, sökükler olabilir. Biz tek tek onunla uğraşmıyoruz, onu çıkarıp yeni tişört giydiriyoruz.

Bir de krem var...

Evet, olayın üzerinden 12 yıl geçtikten sonra ilacın yüzde 10 karışımından bir krem hazırladım. Bizim yaptığımız işlemi direkt olarak yapmıyor. Sadece yüzde 10 oranında. Kremde kabuklanma görünür düzeyde değil daha mikro düzeyde oluyor. Günlük hayatı etkilemiyor. Kırışıklar için de kullanılıyor. 3-4 ay gibi zamanda deri yenilenmiş oluyor. Şimdilik kremi sadece biz verebiliyoruz. Sağlık Bakanlığı bildirimi var. Önümüzdeki günlerde resmi iznini alıp seri üretime geçeceğiz. Kimyager Zeki Gündüz’ün laboratuarda deney yaptığı bir sırada yüzü tamamen yandı. İki yıl boyunca kendi yanık izlerini tedavi etmeye çalıştı ve sonunda deri yenilenmesi sağlayan bir formül buldu. Yaptığı doğal karışımı önce kendi üzerinde deneyen ve tamamen iyileşen Zeki Bey’in yüzünde hiç iz yok. Binlerce kişinin yüzündeki izlerin bu formülle yok olduğunu söyleyen Zeki Gündüz “Karışım lekelere, yanıklara, yara izlerine, vitiligoya, çillere iyi geliyor” diyor. Karışımın içeriğiniyse sır gibi saklıyor... Kimyager Zeki Gündüz yanan yüzünü iyileştirdiği formülle şimdi başkalarına şifa dağıtıyor Yüzü yandı ama hiç iz yok.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 22146 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim