• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

Zayıflamak isteyenlerin umudu "soğuk lipoliz" merdiven altına düşünce mağduriyet yaşandı

Zayıflamak isteyenlerin umudu "soğuk lipoliz" merdiven altına düşünce mağduriyet yaşandı
Zayıflamak isteyenlerin yeni umudu "soğuk lipoliz", merdiven altı güzellik salonlarına düşünce birçok mağduriyet yaşandı. Sadece uzman hekimler tarafından hastanelerde uygulanması gereken yöntem, taklit makineler yoluyla bir sonuca varmadığı gibi; incelme

Zayıflamak isteyen insanların yeni umudu "soğuk lipoliz" uygulaması oldu. Vücuttaki yağ hücrelerinin eksi 10 derecede dondurulup etkisiz hale getirilmesi ile bölgesel incelme sağlayan yöntem, kısa sürede salgın gibi yayıldı. Sadece hekimler tarafından uygulanması gereken yöntem, merdiven altı güzellik salonlarına düştü. Taklit makinelerle yapılan uygulamalar yüzünden onlarca insan hastanelik oldu.

HİÇBİR SAĞLIK ÇALIŞANI BULUNMUYOR

Biz de Bakırköy'de bulunan bir güzellik salonuna giderek "soğuk lipoliz" uygulaması için talepte bulunduk. Güzellik salonunda yetkili olan kadın, doktor edasıyla "Daha önce ilaç kullandınız mı?", "Kalp rahatsızlığınız var mı?" gibi sorular sorduktan sonra uygulama yapılması istenen bölgeyi sorarak kısa bir bilgi veriyor ardından da pazarlık fahiş fiyatlarla başlıyor. 600 TL'den 3 bin TL'ye kadar çıkıyor. Yine Bakırköy'de bir başka salonu ziyaret ettiğimizde de manzara değişmiyor. Ne bir yetki belgesi ne de bir sağlık çalışanı var.

O MAĞDURLARDAN BAZILARI:

Sosyal medya da mağdur olan insanlarla dolu. İncelme hayaliyle bir estetik merkezinin yolunu tutan Volkan İ. "M.N. Estetik Merkezi'nde 1200 TL ödeyerek soğuk lipoliz yaptırdım, en az 10 santim incelme garantisi verdiler, lakin 5 hafta olmasına rağmen 1 santim değişen bir şey yok, resmen insanlarla dalga geçiyorlar" derken Gözde N. ise şunları aktarıyor: "N.'da soğuk lipoliz yaptırdım 600 TL ödeme yaptım, %99 inceleme garantisi denildi, ne incelme ne de kilo var. 21 gün sonra kontrole gittim, ortada vadedilen santim kaybı olmadığı gibi telafi etmelerini istediğimde tekrar paket satmak istediler." Sema S. ise "M.S Güzellik Merkezi'nde soğuk lipoliz yaptırdım. Hiçbir işe yaramadı, her yerim mosmor oldu. Şikayet ettiğimde iş yeri sahibinden hakaret yedim" diyor.

aydin-agaoglu.jpg
Aydın Ağaoğlu

Mahkemeye başvurabilirler

Güzellik salonlarının ruhsatlı olması ve bu gibi işlemler için konunun uzmanı doktor bulundurması gerektiğini belirten Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Merdiven altı salonlara gidip mağdur olanların birçoğu kadın oldukları için yaşadıkları olumsuzluklardan utanıyor ve sineye çekiyor. Oysa ki güzellik salonlarında sağlık sorunu yaşayan, cildi yanan, zayıflayacağı söylenerek rahatsızlanan kişiler tedavi giderlerinin iadesini talep edebilirler. Hem güzellik merkezine verdikleri gideri hem de ilaç masraflarını alabilirler. Ayrıca manevi tazminat davası da açabilirler. Mağduriyet yaşayan tüketiciler 8 bin 800 TL'ye kadar ilgili tüketici hakem heyetlerine bizzat giderek hiçbir bedel ödemeden başvurabilirler. Daha üzeri fiyatlarda Tüketici mahkemelerine verebilirler" diyor.

reha-yavuzer.jpg
Reha Yavuzer

Fotoshop kandırmacası

Vatandaşların incelme uğruna güzellik salonlarına gidip hayal kırıklığı ile çıktıklarının altını çizen Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Reha Yavuzer, "Uygulama yapılacak yeri, cihaz ve teknolojiyi seçerken dikkatli olunması gerekiyor. Bu yöntemlerin, gerçek olamayacak nitelikteki vaatlerin ve reklamların büyüsüne kapılmadan önce iyi bir araştırma şart. Bu işlemler güzellik salonları, kuaförlerde değil, bir uzman doktor yönetiminde çalışan hastanelerde uygulanmalıdır. 4 seansta iki beden incelmek gibi büyük iddialarla fotoshoplu öncesi-sonrası görsellerle tanıtım yapan bölgesel incelme yöntemlerine başvurmak hayal kırıklığı ile sonuçlanacaktır. Egzersiz ve doğru beslenme ile bölgesel fazlalıklar yavaş yavaş gider. Gitmediği taktirde plastik cerrahiden yardım alınabilir" şeklinde konuşuyor.

Ayşe Mine Alioğlu / Yeni Şafak

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 14371 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim