İşyerlerine spor merkezi zorunluluğu

500'den fazla çalışanı olan işyerleri spor merkezi kuracak...Türkiye, 2006’da imzaladığı “Avrupa Obezite ile Mücadele Şartı” uyarınca hazırlanan “Obeziteyle Mücadele Programı”nı 2015 yılına kadar uygulayıp ...

Türkiye, 2006’da imzaladığı “Avrupa Obezite ile Mücadele Şartı” uyarınca hazırlanan “Obeziteyle Mücadele Programı”nı 2015 yılına kadar uygulayıp sorunun üstesinden gelmeyi hedefliyor.

Başta çocuklar ve yetişkinler olmak üzere sağlıklı beslenme ve hareketli bir yaşam tarzının topluma kazandırılabilmesi için “Obezite Programı” hazırlayan Sağlık Bakanlığı işyerlerine yönelik düzenlemeler getirmeyi de planlıyor. Buna göre 500’den fazla çalışanı olan işyerlerinde çalışan sayısına uygun kapasitede spor merkezi/tesisi kurma zorunluluğu getirilecek.

Uzmanlar çalışanlara uygun egzersiz programı hazırlayacak aynı zamanda çeşitli spor etkinlikleriyle çalışanlar daha hareketli bir yaşam tarzına yönlendirilecek.

MÖNÜYÜ DİYETİSYEN HAZIRLAYACAK

Sağlık Bakanlığı egzersizin yanı sıra sağlıklı beslenmeyi hayatın bir parçası haline getirebilmek için de yeni uygulamalar hayata geçirecek. Örneğin işyerlerindeki toplu beslenme hizmetlerinde (yemekhane, kantin vb.) diyetisyenler tarafından hazırlanan sağlıklı mönülerin yaygınlaştırılması teşvik edilecek. Gıda sanayi ile işbirliğine gidilerek yağ, şeker ve tuz oranı azaltılmış gıdaların üretiminin artırılması için ortak çalışma yürütülecek. Bakanlığın amacı obezite ve obeziteye bağlı kalp-damar, tansiyon ve diyabet gibi hastalıkları azaltmak.
 

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI