Kan grubu diyetine son

Diyet tacirlerinin son icatlarından ‘kan grubuna göre zayıflama’ bilimsel çevrelerden kabul görmedi. Gıda çeşitliliği ve porsiyon kontrolü kilo vermek için en etkili yöntem.

BESLENME davranışlarımız bizim kişiliğimizi göstermez. Biz kazandığımız ailesel, kültürel ve çevresel değişimlerle birlikte bir beslenme alışkanlığı ediniriz. Bu bizim yemek yemeye bakışımızı da temelden etkiler. Ancak bu gerçek nedense hep gözardı ediliyor. Efsane diyetler çoğunluğu büyülüyor. Bunlardan biri de ‘Kan grubuna göre diyet’. Birkaç yıl önce çok okunan bir kadın dergisinde ortaya atılan bu diyet bir anda popüler oldu. Kan grubuna göre diyetin bir faydası olmadığı bilim çevrelerice yapılan pek çok araştırmada kesinlik kazandı. Bilimsel açıklamalardan sonra bir süre sessiz kalan diyet tacirleri birkaç ay sonra bu yanlış planı yeniden köpürtüyor.

Saç rengine göre beslen modası yakın

Kan grubu sadece bizi birbirimizden ayrıştıran saç, görünüm ve tipimiz gibi karakteristik bir farklılıktır. Nasıl sarı saçlıların şöyle beslenmesi gerekiyor, beyaz tenliler et yememeli demek doğru değilse kan grubu içinde bu şekilde beslenmelisin daha iyi kilo verirsin prensibi de aynı şekilde doğru olamaz. Ancak sağlıksız beslenme veya yetersiz ve dengesiz beslenme vardır. Bilim adamları son yıllarda tüm besin maddelerinin insan sağlığında oldukça önemli hastalık koruyucu etkilerini keşfetti. ABD Obezite Birliği’nin son araştırması bu konuda bakın ne diyor: “Gıda çeşitliliği ve ve porsiyon kontrollü beslenenler verdikleri kilolarını koruyabiliyor. Kan grubu, Atkins gibi akımların peşinden gidenler kilo veremedikleri gibi sağlıklarını kaybediyor.”

Selahattin Dönmez

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI