Medyatik diyetlerden uzak durun

"Sağlıklı Kilo Sağlıklı Hayat” konulu bilgilendirme toplantısında konuşan Diyetisyen Fatma Altıntaş, dengeli beslenmenin önemine dikkat çekti. Altıntaş, katılımcılara medyatik diyetlerden uzak durmalarını önerdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, vatandaşları obezite konusunda bilgilendirmek amacıyla “Sağlıklı Kilo Sağlıklı Hayat” konulu bir toplantı düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantıda konuşan Diyetisyen Fatma Altıntaş, vatandaşlara sağlıklı kiloya erişmeleri konusunda bilgi verdi. Fatma Altıntaş, yeterli ve dengeli beslenmenin önemli olduğunu, insan bünyesinin temel ihtiyaçları olan et, süt, tahıl ve sebze ihtiyacının karşılanması gerektiğini belirtti.

DİYET İÇİN KARARLI OLUN

Diyetisyen Altıntaş, vatandaşlara medyatik diyetlerden uzak durmaları konusunda önerilerde bulunarak, “Hızlı kilo vermeyi vaat eden diyetlerden sakının. Çünkü bunların neticesinde bazı hastalıklar ortaya çıkabileceği gibi hızlı verilen kiloların geri gelmesi de çok hızlı olabilir. Sağlıklı yaşamak için ideal kilo korunmalıdır. Diyette başaralı olmak için kararlı olmak gerekiyor. Mevsim değişikliği döneminde dikkatli olmak gerekiyor. Gribal enfeksiyonların fazla olduğu bu günlerde sebze ve meyve tüketimini arttırmalıyız. Bol su tüketmeliyiz” dedi.

YAĞ-KAS ÖLÇÜMÜ YAPILDI

Toplantı sonrasında vatandaşlara diyetisyenler eşliğinde ücretsiz yağ-kas ölçümü yapıldı. Diyetisyenler, yağ-kas ölçümü sonuçlarına göre vatandaşlara bilgi verirken, nelere dikkat etmeleri gerektiğini de anlattı.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI