Sağlık Bakanlığı'ndan önemli uyarı

Sağlık Bakanlığı, sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığı edinmeleri için öğrencilere mektup yazdı.Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik ...

Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik beslenme ile ilgili mesajlar içeren mektuplar okullara ulaştırıldı.

Çocuklara yönelik mektuplarda, kahvaltı yapmadan güne başlanmaması, şeker ve yağ içeriği yüksek besinler yerine besleyici değeri yüksek besinlerin tercih edilmesi, okul çevresinde kontrolsüz koşullarda üretilen ve açıkta satılan besinlerin satın alınmaması istendi. Eğitimcilerden öğrencileri yeterli ve dengeli beslenmeye yönlendirmeleri istenerek, beslenme konulu şiir, resim, müzik yarışmaları gibi çeşitli aktiviteler yaptırılması önerildi. Öğrencilerin boy-kilo artışlarının takip edilerek, değerlendirilmesi gerektiği kaydedildi.

Ailelere ise şunlar tavsiye edildi: "Çocuğunuzun mutlaka sabah kahvaltısı yapmasını ve günde 1-1,5 litre su/sıvı tüketmesini sağlayın. Vücut ağırlığındaki değişikliklere dikkat edin, gerektiğinde sağlık kuruluşuna başvurun. Çocuğunuzu herhangi bir spor dalı ile ilgilenmesi konusunda destekleyin."

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI