Şişmanlıkta salgın tehlikesi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şişmanlığın ve onunla beraber giden şeker hastalığının bir halk sağlığı sorunu olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında habercilerin sorularını yanıtladı. Türkiye'nin bulaşıcı hastalıklar konusundan gelişmiş ülkelerin ulaştığı seviyeye ulaştığını belirten Bakan Akdağ, konuyla ilgili çeşitli örnekler verdi. Sıtmanın 10 bin civarından görüldüğünü, bu oranın 2009'da 30 küsur vaka olduğunu, kızamık vakası 10 - 15 bin kişiye ulaşırken yerli kızamık vakasının Türkiye'de görülmediğini belirtti.

HIV virüsü ve verem konusunda vaka oranlarının son derece düşük olduğunu kaydeden Akdağ, şişmanlık konusuna da değindi. Akdağ, " Türkiye'de gelişen bir halk sağlığı sorunu var; şişmanlık ve şişmanlıkla ilişkili olarak giden şeker hastalığı. Şimdi böyle bir kampanyaya da başlayacağız. Şişmanlık artık Türkiye'de bir salgın hastalık halini almış durumdadır. Şimdi en büyük mücadelemiz el yıkamadan sonra, şişmanlık sorunuyla ilgili olacak. " dedi.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI