Şişmansak suç bizim mi?

Fast food, sağlıklı yiyecekten daha ucuz. Saatlerce bilgisayar ekranı karşısında oturmak da cabası... Kısacası, modern dünyada kilo almadan yaşamak çok zor!

Fast food, sağlıklı yiyecekten daha ucuz. Saatlerce bilgisayar ekranı karşısında oturmak da cabası... Kısacası, modern dünyada kilo almadan yaşamak çok zor!

NEW York Times Gazetesi, kiloluların vicdanını rahatlatacak bir haber hazırladı. Habere göre, şişmanlık bireyin değil, içinde yaşadığı düzenin suçu! Yale Üniversitesi Beslenme Politikaları ve Obezite Merkezi direktörü Kelly D. Brownell’a göre modern dünyada kilo almadan ve sağlıklı yaşayabilmek zor. Fast food  zincirleri, sağlıklı beslenmenin mümkün olduğu restoranlardan daha ucuz. Uzun çalışma saatleri ile ofiste sürekli ekran karşısında oturan insanlar, değil spora gitmeye, hareket etmeye bile vakit bulamıyor.

Neden böyle olduk?
ÇALIŞAN ebeveynler nedeniyle akşam yemeklerinde sebze yerini dondurulmuş gıdalara bıraktı. Çocuklar artık sokakta top oynamak yerine, evde ekran karşısında top peşinde koşmaya başladı. Gecenin bir yarısı insanın kanına giren yiyecek reklamları da cabası... Michigan Üniversitesi Sağlık Yönetimi Araştırma Merkezi direktörü Dee W. Edington’a göre çözüm, kişisel öğütlerden değil düzeni değiştirmekten geçiyor...

SİSTEME İLK SAVAŞ AÇAN İNGİLTERE OLDU

İNGİLTERE şişmanlıkla mücadele etmek için çocuklara yönelik televizyon programlarında sağlıksız yiyeceklerin reklamlarının yayınlanmasını yasakladı. 2011’den itibaren öğrencilerin müfredatlarına zorunlu aşçılık dersi koydu. Teknoloji devi IBM ise çalışanlarını daha az çalıştırarak sağlıklı tutmanın daha kârlı olduğunu gördü. 2008 yılında, “Çocukların Sağlığı İndirimi” programı ile çalışanlarının evde akşam yemeklerinde aileleriyle olup sebze, meyve tüketmeleri konusunda onları teşvik etmeye başladı.
 

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI