• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

ATT 38 inci Madde Tebliği (1) Fıkra (a) Bendi !!! Ya Böyle Çıkarsa ?

Av.Bülent Özer

Bildiğiniz üzere ATT Yönetmeliği 38 inci Madde Tebliği çok yakında yürürlüğe girecektir. Bu Tebliğin yürürlüğe girmesi ile 15 Şubat 2008 tarihli ATT Yönetmeliği Geçici 2 inci maddeye göre 4 yıllık uyum süresi de işlemeye başlayacaktır.


Sağlık Bakanlığı 15 Şubat 2008 tarihli yönetmeliği yayılmadan önce bir yönetmelik taslağı yayınlamış ve sivil toplum örgütlerinden ve ilgililerden görüş sormuştu. Bu taslakta şu anki yönetmelikte bulunmayan, fakat 38 inci madde çerçevesinde çıkacak olan tebliğde yayınlanacak hususlar da mevcuttu;

 

            Şimdi taslağın ilgili maddelerini hatırlayalım;

 

15 Şubat 2008 Att Yönetmelik; TASLAK;

 

Merdiven, koridor ve asansörler

MADDE 23- (1) Sağlık kuruluşları çok katlı bir binada kurulmuş ise, katlar arasındaki merdivenlerin, en az bir metre elli santimetre genişlikte olması şarttır. Merdiven rıhtlarının, özürlülerin çıkışını zorlaştırmayacak şekilde düz bir satıhla bitirilmiş olması gerekir. Sağlık kuruluşunun girişine özürlüler için uygun eğimli ve yeterli genişlikte rampa yapılır.

(2) Tıp merkezlerinde, bütün katlarda koridor genişlikleri en az iki metre olur. Koridorlarda, hastaların  kolay hareketine imkan verecek şekilde tutunma yerleri bulunur. Yapının taşıyıcı sistemi itibari ile kolon ve benzeri çıkıntılar sebebiyle koridorlardaki genişlik iki metrenin altına düşmesi ve bunun belgelenmesi halinde, sedye trafiğinin rahat sağlanması şartı ile iki metre genişlik şartı bu bölümlerde aranmayabilir.

(3) Tıp merkezlerinde, otomatik olarak devreye giren ve elektrik projesinde hesaplanan kurulu gücün en az % 70’i oranında uygun güç ve nitelikte olan bir jeneratör ile Türk Standartları Enstitüsünün ilgili standardına göre imâl edilmiş sedye ile hasta taşımaya elverişli en az bir asansör olması şarttır. En fazla iki kat arasında asansör bulunmaması durumunda, bu katlar arasında tekerlekli sandalye ve sedye ile hasta taşımaya elverişli uygun eğimi olan rampa yapılır.

(4) Birden fazla katı olan tıp merkezlerinde ilgili mevzuata uygun olarak yangın merdiveni yapılması zorunludur.

(5) Polikliniklerin çok katlı bir binada açılması ve ara katlarda olması halinde, binada tekerlekli sandalye ile hasta taşımaya elverişli bir asansörün bulunması şarttır.

Isıtma, havalandırma ve aydınlatma

MADDE 24- (1) Tıp merkezlerinin, merkezî ısıtma sistemi ile ısıtılması zorunludur. Zeminden ısıtma yapılması uygun değildir.

(2) Tıp merkezlerinde, bölge ve mevsim şartlarına göre merkezi soğutma veya split klima sistemi kurulur. Tıp merkezlerinin ameliyathanesi ve steril şartları gerektiren diğer alanlarında, yeterli havalandırma ve sterilizasyon için hijyenik klima santralı yaptırılması zorunludur.

(3) Sağlık kuruluşlarında, hastaların ve kuruluş çalışanlarının kullandığı bütün alanlar uygun bir şekilde havalandırılır ve yeterli güneş ışığı ile enerji kaynaklarından yararlanılarak aydınlatılmaları sağlanır.

Lavabo, tuvalet ve banyolar ile kapılar

MADDE 25- (1) Sağlık kuruluşlarında, hem hastalar ve hem de kuruluş çalışanları için erkeklere ve kadınlara ayrı ayrı olmak üzere yeterli sayıda lavabo, tuvalet ve banyo bulundurulur. Tuvalet ve banyo kapılarının dışa doğru açılması zorunludur.

(2) Her sağlık kuruluşunda, özürlüler için ilgili mevzuata uygun nitelikte özürlü tuvaletinin bulunması şarttır.

Bina içindeki odaların ve bölümlerin kapı genişlikleri, asgarî bir metre on santimetre olur.

 

            Yukarıdaki maddeler şu an mevcut yönetmelikte bulunmamaktadır, nedeni 38 inci maddeye göre çıkarılacak tebliğde düzenleneceğidir.

 

 

            15 Şubat 2008 Tarihli ATT Yönetmeliği; 38 inci maddeye bakalım;

 

 

Tebliğ ve diğer düzenlemeler

             MADDE 38 – (1) Aşağıdaki konular Bakanlıkça yayımlanacak  tebliğ ile düzenlenir:

          a) Sağlık kuruluşlarının zorunlu tıbbi hizmet birimleri; bu birimlerin ve diğer  mekanların fizik özellikleri; ısıtma, havalandırma ve aydınlatma özellikleri ve gerekli diğer hususlar,

             b) Sağlık kuruluşunda gerçekleştirilebilecek cerrahi müdahaleler,

             c) Temel laboratuvar ve radyolojik tetkikler,

             ç) Bulundurulması zorunlu asgari tıbbi cihaz, araç gereçler ve ilaçlar,

             d) Hasta tıbbi kayıt formları,

             e) Ekonomik ve mali yeterliliğe ilişkin belgeler.

             (2) Ayrıca, bu Yönetmeliğin uygulanması ile ilgili olarak Bakanlıkça alt düzenleyici işlemler yayımlanabilir. Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde, ilgili diğer mevzuat hükümleri uygulanır.

 

          Ayrıca şu an ki Yönetmeliğin Geçici 2 inci maddesi (2) 39 uncu maddenin birinci fıkrasının (a) bendi ile yürürlükten kaldırılan Yönetmeliğe göre açılmış olan sağlık kuruluşları, 38 inci maddenin birinci fıkrasında öngörülen tebliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç dört yıl içinde, tabip sayısı hariç olmak üzere bu Yönetmeliğe uyum sağlamak ve ruhsat almak zorundadır.

  

 

            Danıştay 10 uncu Dairesi yukarıdaki maddenin yürütmesinin durdurulmasına karar vermiş bulunmaktadır.

 

            Yürütmeyi durdurma kararı Sağlık Bakanlığı’na tebliğ edilmiş ve bakanlık, bu karara karşı itirazda bulunduğunu ifade etmiştir.

 

            Danıştay tarafından Sağlık Bakanlığı’nın itiraz kabul edilsin ya da edilmesin, bu teknik konuyu tartışmıyoruz, sonuç olarak bakanlık bu karadan sonra çeşitli  değişiklikler yapmak zorundadır.

 

            Bunlardan en önemlisi 38 inci maddeye göre çıkarılması gereken Tebliği bir an önce çıkaracaktır.

 

            İkincisi Danıştay tarafından verilen kararları uygulayabilmek için yönetmelikte değişiklikler yapacaktır.

 

            Üçüncüsü Yönetmelikte yapacağı değişiklikler ile mevcut politikası ile örtüşen genelgeler yayınlayacaktır.

 

            Dördüncüsü SGK ile koordineli olarak Sağlık Uygulama Tebliği yayınlanacaktır. % 30 devam edecektir.

 

            Beşincisi Yabancı Doktorların yurtiçindeki sağlık kuruluşlarında çalışmalarına imkan verecek uygulamalar yapılacaktır, bu konuda çalışmaların devam ettiği duyumları mevcuttur.

 

            Bunların haricinde Sağlıkta Dönüşüm  Reformu !!!  Çerçevesinde nelerin değişeceğini hep birlikte göreceğiz.

           

            Yeni yönetmelikte Özel Dal Merkezi tanımlanmadığından, tüm dal merkezlerinin tıp merkezine dönüşmesi gerekmektedir, mevcut dal ve tıp merkezlerinin müstakil binada olmayanları, müstakil binaya geçmek zorunda, ve tebliğe uymaları gerekmektedir (ki  mevcut yönetmelikte belirtilen koşullar da olmak zorundadır.) 

 

            Ayrıca Tebliğde belirlenecek diğer koşullar da cabası, örneğin


e) Ekonomik ve mali yeterliliğe ilişkin belgeler
.

 

            Ekonomik ve mali yeterlilik neye göre tespit edilecektir? hangi belgeler istenecektir? Bu bilgi ve belgeler neden istenmektedir? Bakanlık ne düşüncededir? Bunu zaman gösterecektir.

 

            Sağlıkta Dönüşüm Reformunda ve Özel Sağlık Sektöründe Kaos devam ediyor, bu kaos içinde asıl konu, en basitinden  38 inci madde tebliği 1 inci md.(a) fıkrası, yukarıda ki taslakta belirtilen maddelerdeki gibi çıkarsa, mevcut Özel Dal veya Tıp merkezlerinden kaç tanesi  bu tebliğe uyum sağlayabilecektir ?

 

            Herkese sağlık dolu günler temenni ediyorum , saygılarımla.

 

 

Av.Bülent Özer

www.bulentozer.av.tr

          

Bu yazı toplam 2990 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim