• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 20 °C

Global bütçe ve işlerini kaybedecek sağlık çalışanlarının durumu!

Av.Bülent Özer

Yaklaşık 10 yıldır sağlık sektörünün içinde olmam sebebiyle, çok büyük özel hastane sahibi değerli müvekkillerimin yanında, bu sağlık kuruluşlarının her kademesinde çalışan çok değerli personel müvekkillerimde halen mevcuttur.

Kişisel yapımdan dolayı, müvekkilim ister özel hastane sahibi olsun, ister o hastanede çalışan bir temizlik görevlisi olsun, eğer ortada bir haksızlık, hukuka aykırılık varsa, ben o kişinin yanında olmuş ve uğradığı haksızlığı, sanki bana yapılmış bir haksızlık gibi hissederek, yapılan haksızlığa kaşı hukuki mücadelede uğraş vermişimdir ve ne mutlu ki hemen hepsinde, sonuç olarak o müvekkilimle birlikte o davayı kazanmışızdır . 

Ama artık üzülüyorum, yapılan bunca haksızlık karşısında, insanların elleri kolları bağlı, sessiz, endişeli, korkulu, ailesinin, çocuğunun geleceğini garanti altına almayı düşünemeden, geçirdiği her günün sonunda ne olacağını bilemeden çalışmaya devam etmesine artık dayanamıyorum. 

Sayın yönetici güç! İnsanların hayatlarıyla oynamak çocuk oyuncağı değildir! İnsanlar gerek kendi, gerekse ailelerinin gelecekleri için yaşarlar ve çalışırlar! Yaşadıkları ülkenin yöneticilerine ve kanunlarına güvenerek hayatlarını idame ettirirler ve kendilerini güvende hissetmek isterler! Eğer ülkede yönetici konumundaki insanlar, hele ki yasama yetkisine de (erkine) sahipseler bunları düşünerek adım atmak zorundadırlar! Yönetiminizdeki insanlar deneme yanılma yöntemiyle yaşayan kobay canlılar değildirler! Yapılan her hukuki mevzuat değişikliği, binlerce, belki milyonlarca insan üzerine tesir etmekte ve olumlu ya da olumsuz sonuç meydan çıkarmaktadır. 

Yasama yetkisine haiz insanlar sadece IMF yada diğer dış politika güdümü dolayısıyla, ülkemizin milyonlarca insanı üzerinde deneme yapmamalıdır, hele ki sağlık konusunda bu hiç denenmemelidir. Sağlık giderlerinin ne kadar olduğu yıllardan beri açıkça ortada olup, basit bir hesap ile ileriki yıllarda ne kadar olacağı hesaplanabilecek ve sağlık konusu insanın en temel ihtiyacı, yaşama gayesi iken, bu konuyu siyasi malzeme yaparak, o konu üzerinden sempati sağlayıp, milyonlarca insana hizmet veren özel sağlık kurumlarını daha sonrasında yok saymaya çalışmak abesle iştigaldir! 

Yapılacak olan Global Bütçe Uygulaması öncesi bu konuların çok iyi düşünülerek adım atılması ve kapanacak olan özel sağlık kurumlarındaki çalışan binlerce insanın aile ve çocuklarının geleceklerinin ne olacağının da çok iyi irdelenmesi gerektiğini üzülerek şimdiden hatırlatmak istedim, yazı tamamen kişisel hislerimdir, saygılarımla. 

Av.Bülent Özer

Bu yazı toplam 3424 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim