• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Hastanelerin Gizli Kahramanları HBYS Çalışanları

Sizden Gelenler

Dijitalleşen dünyada; ülkemiz birçok alanda gelişmeleri takip etmekte ve atılım yapmaktadır. Sağlık alanında dijitalleşmede ise; ülkemiz birçok dünya ülkesine öncü ve örnek olmaktadır.  

İşte bu değişimin asıl mimarları ve gizli kahramanları hastanelerin HBYS personelleridir.

Birçok kişinin varlığını dahi bilmediği bu çalışanlar; hastanelerin bilgisayar, network, barkod, yazıcı, güvenlik kameraları, veri tabanı yönetimleri, e-nabız, MHRS randevu ve diğer bilişim süreçlerinin yanında yazılım sistemlerinin yönetim ve güncelleme işlemlerini yaparlar. 

Hastanelerde kullanılan otomasyon programlarının eksikliklerini bulup, sorunlarını giderirler. Kısacası; hastanın hastaneye girişinden, çıkana kadar tüm adımlarda emekleri vardır. Sistemi ayakta tutma ve yenilikler dışında oluşabilecek her soruna 7 gün 24 saat kesintisiz ve anında müdahale ederler.

Ülkemiz pandemi sürecini birçok ülkeye oranla, özellikle sağlık alanında çok rahat geçirmektedir. Sağlık emekçilerinin bu konuda üstün gayret ve emeği unutulamaz. Doktorundan, hemşiresine, tıbbı sekreterinden temizlik görevlisine kadar birçok kişi bu yoğun süreçte özveri içinde çalışmıştır.

Pandemi sürecinde, HBYS çalışanlarına yine çok fazla görev düşmektedir. Covid servislerinin kurulmasında; yeni network donanım ve sistem kurulumu, oluşan arızaların giderilmesi, sistemin ayakta durup çalışmasının yanına sıra, istenen testlerin sistemden eksiksiz girişinin yapılması, bakanlık sistemlerine veri gönderilmesinin ve aşı sürecinde de önemli rol oynamıştırlar. Birçok HBYS çalışanı görev yaparken Covid hastalığına yakalanmıştır.

Covid-19 aşısı MHRS randevu alt yapısının kurulması, randevuların vatandaşlar tarafından alınabilir hale gelmesi ve yapılan aşıların sisteme girilmesi konusunda  etkin rol oynamıştırlar.

Bilgi ve teknoloji yolu ile ”daha iyi sağlık” konusuna odaklanan HIMSS  adlı dünya çapında kuruluşun çalışmalarına ülkemizde katılmaktadır. Bu çalışmalar neticesinde birçok hastanemiz HIMSS sertifikası almaktadır. Bu sertifikalar ülkemizi son yıllarda yaygın olan ve her yıl daha da artmakta olan sağlık turizmi konusunda tercih edilir konuma getirmiştir. Bu sertifikasyon sürecinin başından sonuna en önemli aktörleri yine HBYS çalışanları olmuştur.

Gerek 7/24 bağlı oldukları kurumlarına destek verme, gerek pandemi ve HIMSS sürecinde etkin rol oymalarına rağmen; kimsenin ismini anmadığı hastanelerin gizli kahramanı HBYS çalışanlarına teşekkür etme gereği duyduk. Kurumlarında hala taşeron olarak çalışan bu meslek grubundaki çalışanların tek isteği; onlarca yıldır hizmet verdikleri kurumlarında kadroya geçmek. Yapılan çalışmada kadro dışı kalan HBYS çalışanlarının bir an önce hak ettikleri kadroyu alması dileğiyle görevlerinde başarılar dileriz.

Tamer Kızılgün
Hendek Devlet Hastanesi
Bilgi İşlem HBYS Personeli

Bu yazı toplam 44735 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Yazarın Diğer Yazıları
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim