• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 21 °C

Hekim ve Sağlık Personeli Bildirimi

Yaşar Kaya

Özel Hastanelerde İl Sağlık Müdürlüğüne Sağlık Grup Başkanlığı Aracılığı İle Hekim ve Sağlık Personeli Bildirimi Nasıl Yapılır.


1-Bildirimi yapılacak olan sağlık çalışanın (doktor, hemşire, sağlık memuru, tekniker, teknisyen vb)Birer adet noter onaylı diploma sureti, ikametgâh ve nüfus cüzdanı sureti (son 6 ay içerisinde Düzenlenmiş olmalı), tabip odası belgesi (oda kayıt belgesinde hekimin çalıştığı kamu, özel, Muayenehane, iş yeri hekimliği bilgilerinin tümü olmalı), evli ise evlilik cüzdan fotokopisi, Kısmi Zamanlı (part time) çalışacaklarda part time çalışabilir belgesi, 6 adet resim (3 tanesi çalışma belgesi için, 3 tanesi serbest sağlık mensupları fişi için) Hemşire, Sağlık Memuru, Sağlık Teknikeri vb bildirimlerde1asıl,1 kopya dosya düzenlenir. Doktor bildirimlerinde 1 asıl, 2 kopya dosya düzenlenir.


Not: Tüm hekimlerin bildirimi için öncelikle ÇKYS (Çekirdek Kaynak Yönetimi Sistemi) işlemi gerçekleştirilmeli ve online bildirimi yapılmalıdır.


2- Serbest Sağlık Mensupları fişinin düzenlenmesi; (3 ASIL) fiş üzerindeki tüm boşluk alanlar doldurulur, ön yüz alt bölümde bulunan ‘’Resmi Vazifesi’’ bölümü kamuda çalışan personel için çalıştığı kurum yazılır, eğer kamuda çalışmıyor ise ‘’yoktur’’ ibaresi yazılır.

Resmin altındaki kutucuk personele imzalatılır, Tel no kısımları üste kişinin cep telefonu, altında kurumun sabit telefonu yazılır.

Fişin arka bölümünde; Ev adresi kısmına kişinin ikametgah adresinde yazan adresi eksiksiz yazılır, muayenehane adresi bölümünde kurumun açık adresi yazılır.


3- Başhekim dilekçesinin düzenlenmesi; (3 ASIL) Çalıştırılmak istenilen personelin adı

belirtilerek Kadrolu (tam zamanlı) ya da kısmi zamanlı çalışmasına göre dilekçe düzenlenir.

4- Hemşire-Sağlık Memuru-Sağlık Tekn.(2 ASIL) Dilekçesinin düzenlenmesi; Kadrolu (Tam zamanlı) çalışmak istiyorum şeklinde düzenlenip, herhangi bir kamu/özel kurum ve kuruluşta resmi görevim yoktur ibaresi kullanılır. (Dilekçe düzenlenirken Diplomada yazan Ebe-Hemşire, Teknisyen-Tekniker ayrımına dikkat edilmeli)

5- Kısmi zamanlı doktor dilekçesinin düzenlenmesi; (3 ASIL) Hekim dilekçesinde kısmi zamanlı çalışacağını beyan eder, Kadrolu (tam zamanlı) çalıştığı kurumu açık ifade ile belirtir.


6- Kısmi zamanlı doktor sözleşmesinin düzenlenmesi; (3 ASIL)

Sözleşme düzenlenirken 2. maddedeki çalışma saatlerine dikkat edilir.

Kamuda çalıştığı göz önünde bulundurularak kamu mesai bitimi 16.00 dikkate alınır.

Sözleşmenin 3.maddesinde kısmi zamanlı çalışacaktır ibaresi kullanılır.

Sözleşmenin 4.maddesinde nöbet tutacaktır/tutmayacaktır bölümüne dikkat edilir.

Sözleşmenin 5.maddesinde personelin çalıştığı kamu kuruluşu açık bir şekilde belirtilerek…….. adresindeki…………..hastanesinde…….. uzmanı/personeli olarak görev yapmaktadır, ibaresi kullanılır.


7- Kadrolu (Tam zamanlı) doktor dilekçesinin düzenlenmesi: (3 ASIL) Hekim dilekçesinde kadrolu (tam zamanlı) çalışacağını belirtir. Herhangi bir kamu veya özel sağlık kuruluşunda görevim yoktur.

Muayenehanem yoktur (var ise belirticek). Görevimden ayrılmadan 2 ay öncesinde durumu resmi makamlara bildireceğimi beyan eder, gereğini arz ederim. Şeklinde düzenlenecektir.

8- Kadrolu (Tam zamanlı) doktor sözleşmesinin düzenlenmesi: (3 ASIL)

Sözleşme düzenlenirken 2.maddedeki çalışma saatlerine dikkat edilir.

Sözleşmenin 3.maddesinde Kadrolu (tam zamanlı) çalışacaktır ibaresi kullanılır.

Sözleşmenin 4. maddesinde nöbet tutacaktır/tutmayacaktır bölümüne dikkat edilir.

Sözleşmenin 5. maddesinde her hangi bir özel kurum veya kuruluşunda çalışmayacaktır,

İbaresi kullanılır.



9- Matbuu başvuru dilekçesinin düzenlenmesi; (3 ASIL) Dilekçenin üst kısmındaki kadrolu (tam zamanlı )/ kısmi zamanlı olarak görev yapmak istiyorum bölümü personelin çalışma durumuna göre düzenlenir.


Kadrolu (Tam zamanlı) çalışacaklarda; Kimlik bilgileri, eğitim bilgileri kısmı eksiksiz doldurulur. Kadrolu çalışılan kurum bölümüne kurumun adı, çalışma günleri ve saatleri (sözleşmede yazılan gün ve saatler olmalı), nöbet tutacaktır/tutmayacaktır ibaresi sözleşmede yazıldığı gibi yazılır. En alt bölüme personelin adı soyadı imzası alınır.(Başhekim imza atmaz). Eğer personel kadrolu (tam zamanlı) çalışacak aynı zamanlı kısmi zamanlı olarak başka bi yerde çalışacaksa (iş yeri hekimi, muayenehane vb) kısmi zamanlı çalıştığı kurum bölümüne kısmi zamanlı çalışılan yer adı ve saatleri yazılıp, evrakın sol alt bölümündeki kısmi zamanlı çalışmasına izin veriyorum bölümü başhekim tarafından imza ve kaşelenecek.

Kısmi zamanlı çalışacaklarda; Kimlik bilgileri, eğitim bilgileri kısmı eksiksiz doldurulur. Kadrolu çalışılan kurum bölümüne çalıştığı kamu kurumunun adı (muayenehane kadrolu çalışılan kurum olarak kabul edilemez), çalışma günleri ve saatleri (sözleşmede yazılan gün ve saatler olmalı), nöbet tutacaktır/tutmayacaktır ibaresi sözleşmede yazıldığı gibi yazılır. Kısmi zamanlı çalıştığı kurumu bölümüne kurumun adı ve çalışma saatleri, nöbet durumu sözleşmede yazıldığı gibi yazılır (bu bölüm doldurulurken kamu çalışma saatleri dikkate alınır). En alt bölüme personelin adı soyadı imzası alınır. Sol alt köşede kısmi zamanlı çalıştırmak istiyorum bölümüne başhekim imza ve kaşesi basılır.


10- İmza Beyan dilekçesinin düzenlenmesi; (3 ASIL) Bu belge tüm personel için düzenlenir.İlgili tüm bölümler usulünce doldurulur. Personel tarafından imzalanır.


11- Sözleşme eki dilekçesin düzenlenmesi; ( 3 ASIL) Çalışma şekli bölümü kadrolu (tam zamanlı) , kısmi zamanlı şeklinde, çalışma saatleri ve günleri, nöbet durumu sözleşmede yazıldığı şekilde yazılır. İlgili personel ve başhekim tarafından onaylanır.

12- Personel çalışma belgesinin düzenlenmesi; 3 asıl olacak şekilde düzenlenir. Tüm boşluklar doldurulur. Alt bölümde çalışacağı şekil (kadrolu (tam zamanlı) ,kısmi zamanlı) belirtilir. Kısmi zamanlı çalışacaklarda; kadrolu olarak çalıştığı kurumu, muayenehanesi, iş yeri hekimliği vb. Tüm kurum adları ve adresleri çalışma belgesinin arkasına yazılır.


Hekim ve Sağlık Personeli Bildirimi Ekleri
Sağlık Mensupları Fişi
Çalışma Belgesi
Mesul Müdür (Başhekim Dilekçesi)
Doktorun Kendi Dilekçesi
İmza Sirküsü
Diploma
Uzmanlık
Nüfus Hüviyet Cüzdanı
İkametgah İlmuhabiri
Ek Sözleşme
Sözleşme

Ekleri İndirmek İçin Tıklayınız.

Bu yazı toplam 37665 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Yazarın Diğer Yazıları
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim