• BIST 9733.46
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 26 °C

Katılım payı uygulaması nasıl devam edecek ?

Av.Bülent Özer

Katılım payı uygulaması nasıl devam edecek ?

15 MAYIS 2009 CUMA TARİHLİ SGK BAŞKANI SAYIN FATİH ACAR'IN MORAL BOZUCU AÇIKLAMASININ BİR KISMI AŞAĞIDADIR ;

''KATILIM PAYI UYGULAMASI DEVAM EDECEK''

Özel hastanelerde 10 lira katkı payı alınması uygulaması ile ilgili Danıştay'ın bir karar verdiğini anımsatan Acar, bu karar çerçevesinde gerekli önlemleri aldıklarını, katılım payı ile ilgili yasal düzenleme yapabileceklerini dile getirdiğini, bunun çalışmasını tamamladıklarını, katılım payının gelişmiş birçok Avrupa ülkesinde bulunan bir uygulama olduğunu, katılım payı uygulamasının mutlaka önümüzdeki süreçte devam edeceğini net bir şekilde ifade etmek istediğini söyledi.

Fatih Acar, hastane ve eczanelere gitmek suretiyle fiilli denetimlere ağırlık vereceklerini, elektronik altyapıyı güçlendirmeleri gerektiğini belirterek, denetimi elektronik ortama aktarmaya çalıştıklarını anlattı.

''Sözleşmesini iptal ettiğiniz özel sağlık kuruluşları var mı?'' sorusuna da Acar, ''Oldu, oluyor. Bunu istemiyoruz ama sözleşme feshi gerektiren durumlarda fesih işlemi gerçekleştiriyoruz'' karşılığını verdi.

Acar, suistimallerin organize yapılabildiği gibi kişisel hatalardan da kaynaklanabildiğini ifade etti.

stargundem

SAYIN FATİH ACAR'IN AÇIKLAMALARINA SAYGI DUYMAKLA BERABER , "KATILIM PAYI UYGULAMASI DEVAM EDECEK " AÇIKLAMASININ MORALİNİZİ BOZMAMASINI , YAPILACAK YASAL DÜZENLEMENİN DE , YASAL DENETİMLERİNİN VE İPTAL EDİLEBİLECEĞİN OLDUĞUNU , YANİ YASAL DÜZENLEME YAPILDIĞI TAKTİRDE , BUNUN BİR "FERMAN" OLMAYACAĞINI BELİRTMEK İSTERİM.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ , BİR HUHUK DEVLETİDİR , YAPILACAK HER YASAL DÜZENLEMEDE AYRI BİR YARGI DENETİMİNE TABİDİR !

KATILIM PAYI UYGULAMASI GELİŞMİŞ BİRÇOK AVRUPA ÜLKESİNDE UYGULANDIYSA , BİZİM ÜLKEMİZDE DE UYGULANMASIN DİYEN KİMSE YOK ZATEN !

ANCAK UYGULANACAKSA ADİL , EŞİT , ADALETLİ UYGULANSIN !

ÖZEL SAĞLIK SEKTÖRÜNÜ CEZALANDIRMAYA YÖNELİK , ÖZEL SAĞLIK SEKTÖRÜ İLE KAMU SAĞLIK KURUMLARI ARASINDA HAKSIZ REKABET OLUŞTURACAK BİR UYGULAMAYA TABİKİ KARŞI ÇIKILACAKTIR.

SİZ SAĞLIKTA REFORM DÜŞÜNCESİ İLE YOLA ÇIKARAK , ÖZEL SAĞLIK SEKTÖRÜNE ÖNCE BÜTÜN KOLAYLIKLARI SAĞLAYIP , ÖNÜNÜ AÇARAK GÜZEL BİR PROJE YAPMAK İSTERKEN , BİRDEN BİRE 180 DERECE DÖNEREK ÖZEL SAĞLIK SEKTÖRÜNÜ CEZALANDIRMAYA YÖNELİK , KANUN , YÖNETMELİK ,TEBLİĞ , TÜZÜK , GENELGE V.S GİBİ MEVZUATLARI , HEMEN HERGÜN DEĞİŞTİREREK , ARTIK KİMSENİN TAKİP EDEMEYECEĞİ BİR HALE GETİRİRSENİZ , SAĞLIK SEKTÖRÜ ÇÖKER SAYIN ACAR !

BÖYLESİNE ÖNEMLİ VE CİDDİ BİR KONUDA , ÖNCELİKLE SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN , DAHA SONRA SGK'NIN ÇOK DAHA DİKKATLİ ADIM ATMASI , HER KONUMDAKİ SAĞLIK KURUM VE KURULUŞLARIN YARARINA OLACAĞI GİBİ , VATANDAŞLARIMIZ İÇİNDE ÇOK DAHA AYDINLATICI OLACAKTIR.

ŞU AN SAYIN VATANDAŞLARIMIZ , DANIŞTAYIN "10 TL KATILIM PAYI ALINMASINI DURDURDU " HABERİNİ DUYDUKLARINDAN BU YANA , SANKİ BU UYGULAMA ARTIK BİTMİŞ GİBİ ALGILAMIŞ OLUP , ÖZEL SAĞLIK KURUMLARI İLE VATANDAŞLAR ARASINDA BU KONUDA ÇOK ŞİDDETLİ TARTIŞMALARIN YAŞANMASINA( Kİ HALEN YAŞANMAKTADIR) YOL AÇMIŞTIR.

SGK'NIN BU KONUDA YAPACAĞI AÇIKLAMALARIN , GEREK SAĞLIK SEKTÖRÜ ÜZERİNDE , GEREKSE VATANDAŞLARIMIZ ÜZERİNDE ÇOK BÜYÜK ÖNEM TAŞIDIĞINI HATIRLATARAK , SGK'NIN BUNDAN SONRA YAPACAĞI AÇIKLAMALARA GEREKEN ÖZENİ GÖSTERMESİNİ VE ARTIK NE GİBİ BİR DÜZENLEME YAPACAKSA , O DÜZENLEMEYİ RESMİ OLARAK AÇIKLAMASINI DİLİYORUZ , SAYGILARIMLA.

AV.BÜLENT ÖZER

Bu yazı toplam 4477 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim