• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 16 °C

Özel Hastane Gündelik Yatak Ücreti Artırma İşlemleri

Yaşar Kaya

Özel Hastanelerin her yıl yatak ücretlerinde yapılan düzenlemeler daha önceki yıllarda yazılı olarak hastanelere bildirilmekteydi. Bundan sonraki tarih itibari ile Sağlık Bakanlığı ÇKYS/Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi üzerinden belirleneceği bildirilmiştir.

 
ÇKYS Çalışan Personel ekranında "1. Sınıf Yatak Ücreti, 2.Sınıf Yatak Ücreti, Yoğun Bakım Yatak Ücreti" olarak belirtilmiştir.
 
Not olarakta; "Refakatçilerden gündelik ücretin yarısı alınır, Ücretlere KDV dahil değildir" şeklinde belirtilmiştir.
 

 

T.C.

İSTANBUL VALİLİĞİ

İl Sağlık Müdürlüğü

 

 

Sayı    : B.10.4.İSM.4.34.47.59/252.06/119149-    12-04-2011

Konu   : Özel Hastane gündelik yatak ücreti artırma işlemleri hk.

 

 

 

…………………………..KAYMAKAMLIĞI

(İlçe Toplum Sağlığı Merkezi)

 

 

İlgi      :Bakanlığımız Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 07.03.2011 tarih ve 10313     

  Sayılı yazısı.

 

 

 

Bilindiği üzere Bakanlığımızca Özel Hastanelerin Gündelik Yatak Ücretleri 2219 sayılı Hususi Hastaneler Kanunu’nun 28. maddesi ile Özel Hastaneler Yönetmeliğinin Geçici 2. maddesi hükümlerine göre belirlenmektedir.

 

Ancak bundan böyle; tüm faal Özel Hastanelerin Gündelik Yatak Ücretleri, en son ücret tespit tarihi esas alınarak, Türkiye İstatistik Kurumunca her yıl belirlenen Toptan Eşya Fiyat Endeksi (TEFE)’ndeki bir yıllık artış oranları geçen yılın 12 aylık dönemi ile bir önceki yılın 12 aylık döneminin ortalamalarının değişim oranına göre otamatik olarak ÇKYS/Sağlık Kuruluşları Yönetim Sistemi üzerinden belirlenecek olup; belirlenen gündelik yatak ücreti ilgililere ayrıca bir yazışmaya gerek duyulmaksızın ÇKYS/Sağlık Kuruluşları Yönetim Sistemi Üzerinden bildirileceği Bakanlığımızın ilgi yazısında belirtilmiş olup;

 

Konunun tüm Özel Hastane Mesul Müdürlüklerine tebliğini rica ederim. 

 

 

 

Dr. Cihangir TAYFUR

Vali a.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adı Geçen Yönetmelik, Kanun ve Maddeler:

 

 

Özel Hastaneler Yönetmeliği

Geçici Madde 2-(Değişik:RG-13/04/2003-25078)

Bu Yönetmeliğin yayımından önce yürürlükte bulunan mevzuat hükümlerine göre ruhsatlandırılmış olan özel hastaneler, 6 ncı ve 7 nci maddelerde yer alan kriterlere ve bu Yönetmeliğe istinaden çıkarılacak Tebliğ’e göre, Komisyonun kararı üzerine Bakanlıkça gruplandırılırlar.

Birinci fıkradaki gruplandırma işlemleri tamamlanıncaya kadar, özel hastanelerin gündelik yatak ücretleri, en son ücret tespit tarihi esas alınarak, Devlet İstatistik Enstitüsü Başkanlığınca her yıl belirlenen Toptan Eşya Fiyatları Genel Endeksi (TEFE)’ndeki bir yıllık artış oranları gözönüne alınarak Bakanlıkça belirlenir ve belirlenen gündelik yatak ücretleri bir yıl geçmeden artırılamaz.

Birinci fıkradaki gruplandırma işlemleri tamamlanıncaya kadar, bu Yönetmeliğin yayımından sonra ruhsatlandırılacak özel hastaneler ile bu Yönetmeliğin yayımından önce ruhsatlandırılmış olan özel hastanelerde yeni ünite ilavesi sebebiyle meydana gelecek yatak sınıfı değişikliklerinde gündelik yatak ücretleri, emsal hastane gündelik yatak ücretleri göz önüne alınarak Bakanlıkça belirlenir. 

 

Hususi Hastaneler Kanunu

Madde 28 - Hususî hastanelerde yatan hastalardan sınıflarına göre alınacak gündelik ücret Sıhhat ve İçtimaî Muavenet Vekâletince uygun görülecek miktardan fazla olamaz


Yazının aslı için tıklayınız.

Bu yazı toplam 36969 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Yazarın Diğer Yazıları
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim