• BIST 9113.63
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Sağlık Bakanımız ve İl Sağlık Müdürümüz Hastanemizi İncelediler…

Dr.Recai Yahyaoğlu

Sağlık Bakanımız ve İl sağlık Müdürümüz Arnavutköy İlçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. Sağlık Bakanımız gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Arnavutköy Belediye Başkanı  ve siyasetçilerin daveti üzerine ilçeye gelen Bakan ve Müdürümüz ilk önce yeni açılan ve halen kurulma sürecini yaşamakta olan Devlet Hastanesi’ni gezdi burada incelemelerde bulundu.

Bakanımız genel olarak hastaneyi beğendi ve bazı yeni düzenlemelerin yapılmasını tavsiye etti. Bunların başında dış cephe boyasının tekrar elden geçirilmesi talimatı vardı. Hasta odalarında bazı ufak değişikliklerin yanında ilave olarak televizyon ve buzdolapların en kısa zamanda temin edilmesini istedi.

 İlçe siyasetçilerinin yoğun ilgi gösterdiği ziyarette İlçe Başkanı tarafından hastane ve diğer bazı sağlık konusunda yaşanan sorunlarla alakalı Sağlık Bakanına sunulmak üzere bir dosya hazırlandığı ifade edildi. Hastanenin gezilmesi sırasında pek çok insanın, sağlık çalışanı ve basın mensuplarının geziye meraklı gözlerle katıldığı gözlendi.

Hastane ziyaretinden sonra İlçemizde bulunan Erzurumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Bakanımız burada hemşehrilerine ülkemizde şu anda yaşanmakta olan referandum süreci hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

Daha sonra Belediye Başkanlığı’na ait kültür merkezinde muhtarlar, dernek başkanları, sivil toplum yöneticileri, iş adamları, bürokraside görev yapan üst düzey görevlilere sorulu cevaplı bir toplantı yaptı. Burada insanların referandumda hangi partiye oy vermiş olurlarsa olsunlar neden evet oyu vermeleri gerektiği hakkında bilgilendirme konuşmasında bulundu.

Sağlık sisteminde son yıllarda yapılan değişimler hakkında konuştu. İstanbul’da yapılan ve yapılması planlanan Devlet Hastanelerine değindi. Muayenehaneciliğin neden sona erdirildiğini gerekçeleriyle açıklayan Bakanımız yakın gelecekte Sağlık Sisteminde yapılması düşünülen önemli bazı projeler hakkında kısa bilgiler verdi.

Bu toplantıdan sonra İftar yapılacak alana geçildi. Açık alanda verilen iftar yemeği oldukça geniş bir katılımla gerçekleşti. Organizasyon son derece başarılı yemekler güzeldi. İftardan sonra Belediye Başkanı, Ak Parti İlçe Başkanlığı ve spor kulübü tarafından Sağlık Bakanına plaket ve hediyeler takdim edildi. Konuşmalar yapıldı.

İftardan sonra Kozlar parkında çay içildi. Vatandaşlardan bazıları teravih namazı için camiye giderken bazıları da parkta heyecanla Türkiye Yunanistan basketbol milli takımlarının karşılaşmasını izlediler. Maçın galibiyetle bitmesi geceyi mükemmel hale getirdi.  Kısacası Arnavutköy İlçesi 31 Ağustos günü tarihi ve oldukça güzel geçen bir gün yaşadı.

Böyle bir gün yaşanmasına vesile olan herkese ve özellikle ilçeyi ziyaret ederek sorunları ve yapılması gerekenleri bizzat yerinde gören sayın Sağlık Bakanımız Prof.Dr.Recep Akdağ’a ve İstanbul İl Sağlık Müdürümüz Prof.Dr. Ali İhsan Dokucu’ya sonsuz teşekkürler…

İlçemize şeref ve onur verdiler.

Bu yazı toplam 2354 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Yazarın Diğer Yazıları
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim