• BIST 9019.24
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

Sağlık Kuruluşlarının Resmi Kurumlarla İşlemlerinde Koronavirüs tehdidi!

Yaşar Kaya

Özel Hastanelerin Resmi Kurumlarla Mail Üzerinden veya EBYS sistemi ile İşlemlerin Kayda Alınması ve Yürütülmesi

Koronavirüs (Covid-19)'a karşı alınan önlemler kapsamında, evraksal işlemlerde evrakların e-posta aracılığıyla gönderilmesi halinde dilekçelerimizin işleme alınması, virüsün bulaşmaması için önemli bir tedbir olacaktır. İlçe sağlık müdürlüğü ve İl sağlık müdürlüğü bildirimlerimizin sisteme tanımlanacak resmi mail adreslerimiz üzerinden yürütülmesi ile çalışan personellerimizin ve kurum çalışanlarının sağlığının korunması sağlanabilir.

İl Sağlık Müdürlükleri, İlçe Sağlık Müdürlükleri ve Aile Hekimliklerinin entegre olduğu “EBYS” sitemine Özel Hastanelerinde eklenmesi entegre edilmesi sağlanabilir ve yazışmalar buradan da online olarak yapılabilir. Gün içerinde bir çok yazışmalar yapılmaktadır. Koronavirüsün farklı yüzeylerde saatlerce, hatta 3-4 gün yaşayabileceğini bildirilmektedir. Kağıt ortamında bu virüsü taşıma riski olabilir.

Yine EKİP sistemi üzerinden de üst yazı yazabilmeli ve bu yazılar sağlık kuruluşları tarafından sistem üzerinden takip edebilmelidir. Yazının kimde onayda olduğu, işlemin kimde beklediği gibi süreçler de görebilmelidir.

Bu hastalara karşı ne kadar önlem alınmış olsa da bulaş riskini sizlere de taşımamak adına kurum mail adreslerimizin sisteme kaydedilmesi ve bu mail adresleri üzerinden evrak işlemlerinin kayda alınması hususu önem arz etmektedir.

Koronavirüs dışı yazışmaların bir süreliğine (SABİM-CİMER) askıya alınması veya konu dışı; otopark şikayeti, personelin davranışı, tebessüm etmeyen sağlıkçı gibi şikayetlerin gündeme alınmaması yönünde yetkililerden destek beklememiz gerekiyor.

Ülkemizde 21. yüzyılda bile olsa çok kağıt israfı olmakta, yazışma ve bu yazışmaların elden ıslak imzalısı istenmektedir.

Sağlık Bakanlığı yetkililerine buradan seslenmek istiyoruz. İş yükümüzü hafifletmenizi, yolda insanlarla temas ederek virüs taşıyıcısı olma ihtimalimiz olduğundan, evrak taşıyarak birbirimizi, ailemizi ve halkımızı tehlikeye atmak istemiyoruz.

Nasıl ki Milli Eğitim Bakanlığı “EBA” dijital eğitime geçti ise bizde sağlık çalışanları olarak tüm hizmetlerde dijital başvuru, yapabilmeliyiz. Bir üst yazı yazabilmeli ve bu yazılara dijital ortamda cevaplama imkanımız olmalıdır.

Virüs bizi bu yönde geliştirmeli tamamen dijtalleşme yapabilmeliyiz.

Saygılarımla.

Yaşar Kaya
Ruhsatlandırma ve Resmi İşlemler Danışmanı
[email protected]

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir. İzin alınmadan aktif bağlantı kurulsa bile içerik kullanılamaz. Yapılan alıntılar için 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca yasal işlem uygulanacaktır. 

Bu yazı toplam 15707 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Yazarın Diğer Yazıları
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim