• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 24 °C

Sayın SGK ve Sağlık Bakanlığı’na açık teşekkür!

Av.Bülent Özer

Türkiye çapında 8 Özel Sağlık Kuruluşu Dernek ile bir çok Özel Hastane ve Özel Tıp Merkezi avukatı olarak aşağıdaki teşekkür açıklamasını yapma gereğini hissetmiş bulunmaktayım, bu açıklama tamamen kendi şahsi görüşlerimi içermektedir ve hiçbir müvekkilimin bu yazım ile ilgisi  olmayıp yazı tamamen benim şahsi görüşlerimi, düşüncelerimi içermektedir, yazıdan rahatsız olanlardan şimdiden özür dilerim.

15 Şubat 2008 tarihinde başlayan ve  Sayın Sağlık Bakanlığı’nın  Özel Sağlık Sektöründe yapmış olduğu büyük reform/devrim niteliğindeki değişimler neticesinde oluşan hukuki değişiklikler sayesinde şu an Türkiye çapında Sağlık sistemi sil baştan değişmiş ve sayın Bakanlarımız sayesinde vatandaşlarımız sağlık konusunda gerçekten en iyi hizmeti tüm özel ve kamu sağlık kuruluşlarından   almaya başlamışlardır.

İlk başlarda özel sağlık sektörü tarafından çok büyük tepki ile karşılaşılan bu durum yavaş yavaş yerine oturmuş ve başlangıçta çok büyük tepki gören bu değişime şu an herkes saygı ve büyük minnet ile bakmaya başlamış ve bu değişimlerin meyveleri ancak alınmaya başlamıştır.

Bu büyük değişime öncülük eden Sayın önceki Sağlık Bakanımız Prof.Dr.Recep AKDAĞ ve şu an ki Sayın Bakanımız Dr.Mehmet MÜEZZİNOĞLU  ile önceki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk ÇELİK  ile mevcut Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU bey’in tüm özverili çalışmalarından dolayı kendilerine açık teşekkürlerimi iletmeyi kendime bir borç olarak görüyorum.

Mevcut mevzuat değişiklikleri ile özel sağlık sistemimizdeki kötü niyetli ve çürük sağlık kuruluşları, SGK’ya yaptıkları usulsüz işlemler ile ve  SGK’yı milyonlarca lira zarara uğratan özel sağlık kuruluşları sistemden bir bir yok edilmektedir!

Şimdiye kadar ben SGK’ya gerçekten haksızlık eden ve SGK’yı dolandıran hiçbir sağlık kurumunu savunmadım ve davasını almadım! Aldığım tüm davalarda müvekkilimin haklı olduğuna gönülden inandım ve hakkını sonuna kadar savunduğuma da inanıyorum, bu konuda vicdanım rahat olup kazandığımız davalarda bunu göstermektedir.

Son zamanlarda benim hakkımda çıkan asılsız söylemler karşısında bu açıklamayı yapma zorunluluğu çıktığından dolayı SGK ve sayın Sağlık Bakanlığı’na teşekkür etme gereği hasıl olmuştur.

Sayın SGK’nın titiz ve özverili çalışmaları ile sağlık sektöründe dürüst çalışan kurumların ayakta kalması sağlanmış ,  ancak gerçekten art niyetli olarak ve medula sistemindeki açıkları bilerek ve bu sistemi kötü niyetle kullanarak SGK’yı milyonlarca TL dolandıran sağlık kuruluşlarının sözleşmeleri fesh edilmiş ve bu merkezlere çok büyük miktarlarda cezalar kesilmiş durumdadır.

Bu sağlık kurumları için hak ettikleri cezaların karşılığı için SGK tarafından Türk Ceza kanunu uyarınca  T.C Cumhuriyet Savcılıklarına gerekli suç duyurularında bulunulmuş ve soruşturmaları devam etmektedirler, artık hukuk karşısında haklılarsa aklanacaklardır !  Bu durum adaletin sonucu ortaya çıkacaktır.

İyi niyetli hizmet veren özel sağlık kuruluşlarının  ayakta kalması  için verilen tüm gayret için Sayın SGK Başkanlığı’na  ve Sayın Sağlık Bakanlığımıza ayrı ayrı teşekkür eder çalışmalarınızda başarılarınız devamını dilerim, saygılarımla.

Av.Bülent ÖZER
Özer Hukuk & Danışmanlık Ofisi
Adres : Toros Sokak No : 7 / 5 Sıhhiye / Ankara
Tel : 0312 229 20 76 Faks : 0312 229 20 96
GSM : 0535 260 61 97

[email protected] 

Bu yazı toplam 5230 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim