• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 28 °C

Tam Günde Danıştay Karar Veremez !

Av.Bülent Özer

Öncelikle Danıştay 5. Dairesinin , Sağlık Bakanlığı'nn İnternet sitesinde yapmış olduğu bir açıklamaya karşı açılan bir davayı kabul edip ve bu davada ileri sürülen iddiaları ciddi bularak ve “SAĞLIK BAKANLIĞI TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMAYI İDARİ İŞLEM SAYIP “ yürütmesinin durdurulması inanılır bir hukuki işlem değildir.

Tam gün yasası ile ilgili hukuki kargaşa sürerken , bir de Danıştay 5. Dairesine açılan dava ve bu davanın sayın dairece kabul görüp , üstüne üstlük bir de yürütmesinin durdurulması hukuk kurallarının tartışılmasını da gündeme taşımıştır.

T.C Sağlık Bakanlığı , kendi resmi internet sitesinde Tam Gün Yasasına karşı verilen Anayasa Mahkemesi kararına karşı bir yorum getirip , kendine göre bir açıklama yapmış ve TTB bu açıklamaya karşı dava açmıştır.

Şimdi Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesinde yapmış olduğu açıklama , İdare Hukukuna göre bir idari işlem midir ? Değil midir ? Böyle bir açıklamaya karşın dava açılabilir mi ? Açılamaz mı ? Eğer dava açılırsa (ki açılmış ve sonucunda yüce mahkeme yürütmesini durdurmuştur ! )

Sayın ilgililer ; şahsi görüşüm ! Yüce Danıştay , hukuk sistemimize çok ağır bir darbe vurmuştur !

Böyle bir idari işlem Türk Hukuk Sisteminde mevcut olmayıp , nasıl bir düşünce ile bu şekilde karar alındığını anlamış değilim.

Özel Sağlık Sektörünün avukatı olarak tanınmama karşın , şahsi özelliğim “

“HAKSIZLIĞA TAHAMMÜLÜM YOKTUR “

Böyle bir karar olamaz ! Kamuda çalışan hekimler ile Üniversite Hastanelerindeki hocalarımız arasındaki eşitsizliğe karşıyım ! Anayasa Mahkemesi belli ki bir hata yaptı ve bu hatanın sonucunu şu an binlerce kamu çalışanı hekim önünü göremiyerek çekmektedir.

Ancak Sağlık Bakanlığının düşüncesi Kamuda çalışan hekim ve Özelde çalışan hekimlerin bir ayrımı yapıp kendi personelini belirlemek olup , devletin hizmetlerinin aksamaması ve bu doğrultuda ve bu ayrım yapıldıktan sonra özel sağlık sektörüne “artık siz ne yaparsanız yapın ! İster doktor ilave edin , ister branş ilavesi yapın , benim doktoruma dokunmayın da ne yaparsanız yapın “ , demektir !

Hal böyle olunca , Danıştay 5.Dairesinin almış olduğu karar haksızdır ve bu haksızlık kime karşı yapılırsa yapılsın haksızlıkların karşısında olacağım.

Umarım Sağlık Bakanlığı Tam Gün Yasasının nasıl yürütüleceğine ilişkin bir yönetmeliği en kısa zamanda yayımlar ve bu kargaşa ortadan kalkar , saygılarımla.

Av.Bülent ÖZER

Bu yazı toplam 5118 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Yazarın Diğer Yazıları
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim