• BIST 9898.66
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 21 °C

Ufukların Efendisi Sağlıkçılar 14 Mart Tıp Bayramını Kutladı

Dr.Recai Yahyaoğlu
14 Mart Pazar günü Ümit Hekimleri Derneği, Deva Der, İstanbul Sağlık ve Eğitim Derneği, Nabız Aktüel ve sosyal tıp dergisi, İstanbul Sağlık Mensupları Derneği, Uluslar Arası Sağlık ve Eğitim Derneğinden oluşan Marmara Sağlık Dernekleri Platformu’nun organize ettiği Tıp Bayramı etkinliği yapıldı.
Etkinlik İBB Topkapı Kültür Parkı Sosyal Tesisleri Konferans Salonunda yapıldı. Salon doluydu. Çok önemli davetliler vardı. Bu davetlilerin hepsini anmak kuşkusuz mümkün değil. Etkinlikte bazı İstanbul Milletvekilleri, İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Ali İhsan Dokucu, İlçe Belediye Başkanları, İl Özel İdaresi Sağlık Daire Başkanı Dr.Fuat Kantarcı, pek çok başhekim, hekim, hemşire ve sağlık mensubu vardı.
Tüm ayrıntılarıyla geceyi anlatmak mümkün olmasa da kısa ve dikkat çekici bölümlerini paylaşmayı uygun buluyorum. Bu paylaşmanın pek çok amacı var. Basını takip edenlerin hatırlayacağı üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın TUSKON genel kurulunda iş adamlarına seslenirken onlar sayesinde Türkiye’nin yeniden Ufukların Efendisi olma yolunda önemli başarılara imza atmakta olduğunu ifade etmişti…
TUSKON gibi ülkemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil eden Sağlıkçılar son yıllarda dünyanın pek çok bölgesine giderek sağlık hizmeti vermenin mutluluğu ve haklı gururunu Türkiye’ye yaşattılar. Nitekim gecede Etiyopya ve Haiti’li üniversite eğitimi alan bir gurup genç Ufukların Efendisi olan bu sağlık organizasyonlarının ülkelerine yaptıkları hizmetler nedeniyle teşekkür konuşması yaptılar ve birer demet çiçeği İl Sağlık Müdürümüz Ali İhsan Dokucu’ya takdim ettiler.
Program kokteyl ile başladı. Kokteylde ikramlar oldukça zengin ve güzeldi. Saygı duruşu sonrasında İstiklal Marşı söylendi. Platform Başkanı Uz.Dr.Saim Şendil platforma bağlı derneklerin yaptıkları faaliyetler hakkında bilgiler veren bir konuşma yaptı. Daha sonra genç bir hekim kardeşimiz Nabız Dergisi hakkında bir sunum gerçekleştirdi. İstanbul İl Sağlık Müdürümüz günün anlam ve önemine dair ve hekimlerin çalışma koşullarının zorluğuna yönelik konuşma yaptı. Buna rağmen hekimlik mesleğinin en gözde meslek olduğunu ve üniversite sınavına giren milyonlarca gencin Tıp Fakültelerine girebilmek için ilk on bin arasına girmeleri gerektiğini ifade etti.
Programın akışı içerisinde sunuculuk yapan Dünya Radyoda çalıştığını ifade eden bir arkadaşımızın yaptığı espriler zaman zaman geceye katılanların neşelenmesini sağladı ve hatta bazen kahkahalara varan gülüşlerine neden oldu… Sunucunun başarılı olduğunu ve işini iyi yaptığını gözlemledik…Gece için iyi bir seçimdi…Organizasyona renk ve neşe kattı…
Programda pek çok kişi ve kuruluşa ödül verildi. Sağlık çalışanlarını ve onlara destek veren kurum ve kuruluşlara verilen bu ödüller davete katılan Milletvekilleri, Sağlık Müdürü, Daire Başkanı ve Belediye Başkanları tarafından takdim edildiler. Bu takdimlerde yapılan konuşmalar son derece yerinde ve güzeldi…
Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Klinik Şefi Prof.Dr.Aytekin Oğuz’un konuşması son derece önemli bir konuşmaydı.Genç hekimlere ve özellikle idareci pozisyonunda bulunan sağlık yöneticilerine yönelik yapılan bu konuşmanın metninin aslında derneklerin herhangi birisinin web sitesinde yazılı olarak bulunmasının mutlaka sağlanması gerektiğini düşünüyorum.Psikolojik çatışma ve ayak oyunlarının sıkça yaşandığı günümüzde sağlıklı ve kompleksiz bir zihnin nasıl olması gerektiğini açıklayan çok güzel bir konuşmaydı…
Daha sonra ise Türk Halk Müziği Konseri sunmak üzere Orhan Hakalmaz ve ekibi konser verdiler. Canlı olarak Hakalmaz ve ekibinin karşısında onların sundukları bu konseri dinlemek özellikle Türk Halk Müziği sevenleri için son derece dinlendirici, günün anlam ve önemine yakışan bir etkinlik oldu.
Bu organizasyon vesilesiyle pek çok sağlık çalışanının bir araya gelmesine vesile olan ve beni davet eden yönetim kurulu başkanı olan arkadaşım Uz.Dr.Saim Şendil’e Marmara Sağlık Platformu’nun diğer yetkililerine teşekkür ederim.Bu ülke insanları ve sağlık çalışanları onlarla gurur duyuyor. Ufukların Gerçek Efendilerinin daha nice başarılı organizasyonlara imza atacaklarına tüm samimiyetimle inanıyorum. 
 
Dr.Recai Yahyaoğlu
www.tamtip.com
Bu yazı toplam 2683 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim