• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

YÖK Başkanımıza Açık Mektup

Dr.Recai Yahyaoğlu

Sayın Yüksek Öğretim Kurumu Başkanımız göreve geldiğinizden beri oldukça güzel ve olumlu çalışmalar yaptığınızı Türkiye kamuoyu yakından takip etmektedir. Geçmişte siyasete meraklı Başkanların hizmet ve iş üretmek yerine hükümetlere muhalefet ettiği bu makamın hakkını verdiğiniz için öncelikle şahsınıza teşekkürlerimizi arz ederiz.

Bir konu hakkında sizi bilgilendirmek istiyorum. İki hafta önce Kurumunuza bir yazı yazarak Zonguldak’ta açıklama yaptığınız ve müjdesini verdiğiniz Tematik Üniversite konusunda bilgi talebinde bulundum. Bu konu hakkında yazdığım ‘7 Tematik Üniversite Hayırlı Olsun’ adlı makalemi bu yazıma ekleyerek kargoyla Kurumunuza gönderdim.

Sadece yüksek lisans ve doktora eğitimleri vereceğini ifade ettiğiniz bu yeni Bilim Yuvası üniversitelerin ne zaman hayata geçirileceğini, bu üniversitelere hangi şartlara sahip öğrencilerin kabul edileceğini, eğitimlerin ne kadar süreceğini öğrenmek istediğimi ve buna göre bir planlama yapmayı düşündüğümü arz ettim.

Cevap alamadığım için daha sonra internet yoluyla sorularımı bir kez daha web sitesinden yönelttim. Tanıdığım birkaç kişi de web sitesi vasıtasıyla aynı konu hakkında bilgi talebinde bulundu. Fakat bu yolla da hem şahsıma ve hem de tanımış olduğum arkadaşlarımın sorularına kurumunuz tarafından cevap verilmedi.

YÖK’ün iş yükünün fazla olduğunun elbette farkındayız. Fakat siz de takdir edersiniz ki bizim de konuyla ilgilenen insanlar olarak bu konularda daha ayrıntılı bilgi almaya hakkımız bulunmaktadır. YÖK’e ait web sitesi iletişim kısmından sorulan sorulara cevap verilmiyor olması kurumunuzun büyüklüğü ve saygınlığına zarar vermektedir.

Yazıma ve elektronik bilgi talebime cevap verilmediği gibi telefonla defalarca YÖK’ü aramama ve kurumunuz içinde farklı yerlere bağlanılmama rağmen bu konuda bilgi veren bir yetkiliyle karşılaşamadım. Kimsenin bu gelişmeden haberi bulunmamaktadır. Her aradığım kişi beni bir başkasına yönlendirdi ve maalesef olumlu bir sonuca ulaşamadım.

En son yönlendirildiğim ve bir daire başkanı olduğunu öğrendiğim Sibel İrkey hanımefendinin sekreteri beni kendileriyle görüştüreceklerini ifade etmelerine ve telefon numaramı almalarına rağmen bir türlü geri dönmediler. Arayacaklarını ifade ettikleri için bu yazıyı yazmadan önce yine de iki gün beklemeyi uygun buldum.

Amacım kurumunuzu ve işleyişini size veya bir başkasına şikayet etmek değildir. Fakat bilgi talebinde bulunma ve sorduğumuz sorulara cevap alma hakkımıza şimdiye kadar bir türlü kavuşamayışımız bu sorunu direkt internet ortamına taşımaya sevk etti…

Ülkemizde son yıllarda pek çok yeni özel, vakıf ve Devlet üniversitesi açılmaktadır. Bunlar için öğretim üyesi, öğretim görevlisi ihtiyaçları hat safhaya varmıştır. Bu yüzden bu önemli konuda daha hızlı ve radikal girişimlerin bir an evvel sonuçlandırılmasını heyecan ve ümitle beklememiz anlayışla karşılanmalıdır.

Tematik üniversiteler konusunda bilgi sahibi olma isteğimizin mazur görüleceğini umar bu konuyu bu şekilde internet ortamında açıkça dile getirdiğimiz için başta şahsınızdan sonra da kurumunuzda özür dileriz.

Selam ve saygılarımla konuyu bilgilerinize arz ederim efendim…

Bu yazı toplam 5285 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim