• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 21 °C

10 bin yıllık metot Buse'ye şifa oldu

10 bin yıllık metot Buse'ye şifa oldu
Doğuştan beyin felci olan 6 yaşındaki Buse 10 bin yıllık tedavi yöntemi olan refleksoloji metoduyla şifa buldu. Buse, artık konuşabiliyor ve desteksiz oturabiliyor.

Doğuştan cerebral palsy (beyin felci) ve mental motor retardasyon (mental motor olarak beyin fonksiyonlarının geri kalması) sebebiyle yatağa bağımlı yaşayan, konuşamayan, görme yeteneği gerileyen ve algılamada sorunlar yaşayan 6 yaşındaki Buse Gümüş, 10 bin yıllık bir tedavi yöntemi olan refleksoloji sayesinde şifa buldu.
Mersin'in Erdemli ilçesinde ikamet eden, tedavi için 1,5 yıldır ayda iki defa Ankara'ya gelen Ahmet Gümüş, kızının doğuştan 'beyin felci ve mental motor olarak beyin fonksiyonlarının geri kalması' rahatsızlıklarının olduğunu dile getirdi. Gümüş, rahatsızlığı nedeniyle kızının tamamen kendilerine bağımlı bir yaşam sürdürdüğünü, yatağa bağımlı olduğunu, çok az kelime dışında konuşamadığını, algılamasında gerilikler ve görme sorunlarının bulunduğunu anlattı. Yaklaşık 1,5 yıldır kızının tedavisi için her ay iki defa Mersin'den Ankara'ya geldiklerini ifade eden Gümüş, bu süre zarfından kızının önemli ölçüde mesafe kat ettiğini, artık destek olmadan oturabildiğini ve emeklediğini, cümleler kurabildiğini, algısının gelişmeye başladığını, hatırlama yeteneğini kazandığını ve anaokuluna başladığını söyledi.

İHTİYACA GÖRE TEDAVİ

Uzman Fizyoterapist ve Refleksolog Gamze Şenbursa ise refleksolojinin özellikle Uzakdoğu toplumlarından binlerce yıllık bir geçmişinin olduğunu söyledi. Refleksolojinin 'merkezi sinir sistemini kullanarak beyne uyarı göndermek suretiyle yeni hücre bağlantıları sağlayarak vücutta iyileşme süreci başlatma' olarak tanımlanabileceğini dile getiren Şenbursa, ayak altında tüm organların izdüşümlerinin bulunduğunu, elle bu izdüşümlere basınç vererek beyne uyarı gönderildiğini, yöntemin merkezi sinir sistemi ve beyni ilgilendiren her türlü hastalıkta kullanılabildiğini söyledi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2337 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim