• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 25 °C

10 Saatlik Operasyonla Sağlığına Kavuştu

10 Saatlik Operasyonla Sağlığına Kavuştu
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Kliniği'nde gerçekleştirilen 10 saatlik operasyonla N.G. yeniden sağlıklı yaşamına kavuştu.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Kliniği'nde gerçekleştirilen 10 saatlik operasyonla N.G. yeniden sağlıklı yaşamına kavuştu.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Şenoğlu'nun gerçekleştirdiği başarılı ameliyatla sağlıklı hayatını yeniden kazanan Zonguldak Ereğlili 67 yaşındaki N.G. ameliyatı gerçekleştiren doktorlara ve hemşirelere sonsuz teşekkürlerini sundu.

"10 saat süren Laparoskopik cerrahi ile hastayı sağlığına kavuşturduk"

Süreç hakkında bilgiler veren ameliyatı yürüten Dr. Öğretim Üyesi Yusuf Şenoğlu, "Mesane kanseri sık tekrarlayan ve ilerleyebilen ciddi bir hastalıktır. En büyük sebebi sigaradır. Sıklıkla idrarda kan görülmesi ile belirti vermektedir. Hastamızın başvuru sırasında ilerlemiş mesane kanseri tanısını ve sağ böbreğine yayılmış olduğunu tespit ettik. Böyle durumlarda hastalığın daha fazla yayılmaması için kadın hastalarda mesane, böbrek ve rahmin alınması gerekmektedir. Yaklaşık 10 saat süren laparoskopik (kapalı) cerrahi ile hastayı sağlığına kavuşturduk. Normalde ayrı ayrı yapılan birkaç ameliyatı hastaya cilt kesisi yapmadan uygulayabildik. Bu da iyileşme süresini oldukça hızlandırdı. Hastamızın ameliyat sonrası yakın dönem takiplerinde de ek bir problemle karşılaşmadık. Hastanemizde laparoskopik olarak aynı zamanda prostat, böbrek, mesane gibi üriner sistem kanser cerrahisi sıkça yapılmakta ve hastalarımızın uzun dönem takipleri sağlıklı bir şekilde devam etmektedir" dedi.

"Buraya gelmeden önce bir çok yere gittim"

Ameliyat sonrasında sağlığına kavuşan N. G. ise yaptığı açıklamada, "Hastalıktan önce halsizdim, yürümekte, uyumakta, yemede ve içmede çok zorlanıyordum. Ağrılarım oluyordu. Kanamalarım oluyordu. Ameliyattan sonra rahatladım. Düzce Üniversitesi Hastanesi'ne gelmeden önce birçok yere gittim. Ancak hiçbir yerde şifa bulamadım. Buraya gelmemi damadım ve kızım istedi. Burada iyi doktorlar olduğunu duymuş. Yapılan tahliller ve filimler sonucunda Yusuf Hocam ameliyata karar verdi. Yusuf hocam "seni ben iyileştireceğim" dedi. Dediği gibi de iyileştirdi. Ameliyatımın üzerinden 4 gün geçmesine rağmen şimdi çok iyiyim. Allah razı olsun iyi ki de buraya gelmişim" ifadelerine yer verdi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 746 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim