• BIST 8904.46
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

40 bin öğrenciyi sigortaladı

40 bin öğrenciyi sigortaladı
Sigorta şirketleri, pazardan daha fazla pay almak için yeni paketleri tüketicinin beğenisine sunuyor.

Işık Sigorta'nın, çocukların eğitimlerini kesintisiz sağlamak amacıyla geliştirdiği poliçe büyük ilgi gördü. Şirket şimdiye kadar 40 bin 663 öğrenciyi sigorta kapsamına aldı. Velinin ölümü ya da kalıcı sakatlığı durumunda liseyi bitirene kadar çocuğun eğitim masrafı karşılanıyor.

Işık Sigorta, çocuk eğitimlerinin güvence altına alınması için başlattığı çalışmada 40 bin 663 çocuğu sigortaladı. Genel Müdür Recep Koçak, amacın 'Beklenmedik bir kaza sonucu sigortalının hayatını kaybetmesi veya kalıcı sakatlığa maruz kalması' durumunda sigortalının çocuklarının eğitim masraflarını karşılayacak bir güvence olduğunu söyledi.

Geliştirilen poliçeye göre çocuğu ilköğretim 1. sınıf öğrencisi olan bir veli, lise 4. sınıfın sonuna kadar olan 13 yıllık ve 10 bin lira teminatlı bir poliçe satın aldığında, velinin vefatı veya sürekli sakat kalması halinde çocuk için eğitim gördüğü sınıf da dâhil her bir yıl için 10 bin lira (her yıl TÜFE oranında artırılarak) ödeme yapılıyor, "Bir öğrencinin tüm eğitim süresini teminat altına alan bu poliçemizin primleri de oldukça düşük. İlköğretim 1. sınıfa giden bir öğrenci, lise son sınıfa kadar yıllık 10 bin lira teminatla sigortalandığında ödenecek toplam prim 849 lira. Üstelik toplam 13 yıllık öğrenim süresinin teminat altına alındığı bu poliçenin ödemesinde 10 taksit ile ödeme kolaylığı sağlanıyor." diyen Koçak, bu poliçeyi anne ile babanın yanında çocuğun eğitim masraflarını üstlenen herhangi bir yakınının da yaptırabileceğini söyledi.

Genel Müdür Koçak, öğrencilerin ayakta veya yatarak acil tedavi gerektiren durumlarda oluşabilecek teşhis ve tedavi giderlerini karşılayan bir ürün geliştirdiklerini de kaydetti. Koçak, "Bu bir eğitim dönemi boyunca, yarı yıl tatili dahil olmak üzere, 24 saat süre ile geçerli olan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen 25 parametreden oluşan nedenlerle meydana gelecek olaylar sonucu, teşhis ve tedavi giderlerini, ayakta veya yatarak karşılamayı amaçlıyor. Okulun öğrencilerinin tamamı için poliçe tanzim edilebiliyor. Verilen teminat, öğrenci başına 2 bin 500 lira limit ile sınırlı." dedi.

14 gününü doldurmuş bebekler ile 18 yaşındaki gençlere sağlık poliçeleri de sunduklarını söyleyen Recep Koçak, "Yatarak tedavilerde hastanede muayene, operasyon, tetkik ve ilaç harcamalarına kadar tüm masrafları verilen limit çerçevesince karşılamakta. Şayet sigortalımız limitsiz bir paket almış ise tüm sağlık giderleri katılım payı kesilmeksizin karşılanmakta." şeklinde konuştu. Pazar payını artıran şirket, üç ayrı çağrı merkezi ve internet üzerinden satışlarını sürdürüyor.

Işık Sigorta, kapkaç, gasp, hırsızlık ve çalınma olaylarında oluşacak riskleri güvence altına almak için 'Asistans' paketi geliştirdi. Genel Müdür Koçak, 8 ay boyunca ayda 5 lira ödeyerek sahip olunabileceğini söyledi. Bu paketle vefat, sürekli sakatlık, tedavi masrafları, gündelik iş göremezlik teminatları ile birlikte, kredi kartları, anahtar kaybı, kimlik kaybı, giyim masrafları ve bayan kozmetik malzemelerinin çalınmasının teminat altına alındığını ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3117 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim