• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 21 °C

Abraaj: Türkiye’de 5 şirketimiz var, 6’ncıya yatırım yapıyoruz

Abraaj: Türkiye’de 5 şirketimiz var, 6’ncıya yatırım yapıyoruz
Acıbadem Hastaneleri ve Numarin yatırımlarıyla Türkiye’de tanınan Abraaj Capital, yeni yatırım peşinde. Abraaj Capital Kıdemli ...

Acıbadem Hastaneleri ve Numarin yatırımlarıyla Türkiye’de tanınan Abraaj Capital, yeni yatırım peşinde. Abraaj Capital Kıdemli Ortağı Selçuk Yorgancıoğlu, Türkiye’de 5 şirketleri olduğunu, 6. şirkete yatırım yapmak üzere olduklarını bildirdi.
Yorgancıoğlu, “6. Türk-Arap Ekonomi Forumu”nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bölgesinde öne çıktığını, iyi bir düzenleme sistemine sahip olduğunu anlattı. “Şu anda Türkiye’de 5 şirketimiz var. 6. şirketimize yatırım yapmak üzereyiz. Biz yatırımlarımızdan çok memnunuz. Büyük kısmı sağlık, bakım sektöründe... Önümüzdeki günlerde daha fazla yatırım yapmaya hazırız” diyen Selçuk
Yorgancıoğlu şunları kaydetti: “Finansal sistemdeki disiplin ve etkin denetim yapısı dolayısıyla kamu yatırımcıları da finansman olarak Türkiye’ye büyük ölçüde geliyorlar. Bana sıklıkla soruyorlar; ‘nasıl oldu da son ekonomik krizde Türkiye bu kadar az etkilendi?’ Geleneksel olarak biz Türkler daima temkinli çalışmaya alışkınız. Kendi paramızla, önceki yatırımlarımızdan toparlanan paralarla çalışmaya alışkınız, fazla borçlanmayız. Türkiye’de mortgage sistemi çok düşük düzeyde. Bütün bunlar daha fazla büyümemizi destekliyor.”

‘Maliyet düşmeli ki rekabet edelim
Al Ghurair Group of Companies CEO’su Majid Al Ghurair de sanayiciler açısından maliyet düşüklüğünün büyük önem taşıdığının altını çizerek, “Burada maliyetlerin düşük olması gerekir ki Uzak Doğu’dan gelen ürünlerle rekabet edebilelim. Türkiye’ye geleceğiz, Türkiye’de üretim yapacağız, ancak burada üreteceğimiz ürünle Uzak Doğu’dan, özellikle Çin’den gelen ürünlerle rekabet edebilmeliyiz. Siz GSYH’nın bir kısmını Ar-Ge yapan üniversite ve kurumlara ayırmalısınız. Biz üniversite ve iyi bir araştırma kurumuyla ürün geliştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

‘Türkiye’de fırsatlar var’
Al Zamil Group Holding Yönetim Kurulu Üyesi Tawfiq Al Zamil de geleneksel sanayiden gelenler olarak katma değer getirecek üretimlere yoğunlaştıklarını belirterek şöyle devam etti:
“Türkiye’de yatırım ve ortak yatırımlar için çok önemli fırsatlar var. Türkiye’deki bir şirketi satın alıyoruz. Kimyasallar konusunda Türkiye’de genç bir girişimle işbirliği yapıyoruz. ”
Kiel Dünya Ekonomi Enstitüsü Başkanı Dennis J. Snower de Türkiye’nin Çin kadar hızlı büyüyen ve bütçe açığının çok düşük bir ülke olduğuna değinerek, “Türkiye çok sağlam bir ekonomiye kavuştu” dedi.


Çelebi ile havacılıkta ortak şirket
Abraaj Capital Kıdemli Ortağı Selçuk Yorgancıoğlu, havacılık sektöründe büyüme stratejisi kapsamında, Çelebi ailesiyle beraber kuracakları ortak şirketin çalışmalarının yaz aylarında tamamlanmasını planladıklarını söyledi.
Reuters’ın sorularını yanıtlayan Selçuk Yorgancıoğlu, bu ortaklıkta Çelebi grubuna finansman ve Ortadoğu’da bazı kontak kurma konusunda destek sağlayacaklarını söyledi.
Yorgancıoğlu ayrıca, yılsonuna kadar gıda sektöründe bir şirkete yatırımı tamamlayabileceklerini kaydetti.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2520 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim