• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 18 °C

Ağızdaki erozyona dikkat! 6 yaş dişlerini çektirmeyin!

Ağızdaki erozyona dikkat! 6 yaş dişlerini çektirmeyin!
Diş hekimleri, çocukların 6 yaş dişlerinin çekilmemesi konusunda aileleri uyarıyor.

Anne ve babaların büyük yanılgıya düştüğü 6 yaş dişleri konusunda dikkatli ve duyarlı olunması gerektiğini söyleyen Diş Hekimi Ekrem Doğruöz, meydana gelen çürükler nedeniyle çekilen dişlerin çocuklar için ilerleyen yaşlarda sorun olabileceğini kaydetti. Çocukların 6 yaş dişlerinin anne ve babalar tarafından "Nasıl olsa değişecek" düşüncesiyle ihmal edildiğini, bu ihmalin de aynen toprakta meydana gelen heyelana benzeyen ağız ve diş yapısı bozukluklarına yol açtığını belirten Dr. Doğruöz, "Çocuklarda 6 yaşında hakiki dişler çıkar.

Bu sırada ağızda yaygın bir çürük varsa, 6 yaşındaki hakiki dişlerde çürüme meydana gelir. Anne ve babalar ne yazık ki, 'dişler nasıl olsa değişecek' diye bir yanılgıya düşüyor. Tabii bu arada çürük devam ediyor ve aile dişi çektiriyor. 6 yaş dişi çocuğun ömür boyu ağzında kalacak olan dişleridir. 12 yaşından sonra da çocuğun artık ağzında süt dişi yoktur. Artık ana dişe geçilmiştir. Yani 6 yaş dişi, bizim için çok kilit bir diştir. Maalesef bu konuda duyarlı hareket edilmiyor.

Bu dişler çekildiğinde daha sonra çıkan dişler ağızda düzensiz ve çarpık bir şekilde çıkabiliyor. Diş dizimi bozulabiliyor. Kısaca ağızdaki denge bozuluyor ve aynen topraktaki heyelana benzetebileceğimiz bir ağız yapısı oluşuyor. 6 yaş dişleri bir nevi erozyona karşı ağaçlandırma sistemidir" dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3560 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim