• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 15 °C

Akciğer hastaları için Astrazeneca'dan dev anlaşma

Akciğer hastaları için Astrazeneca'dan dev anlaşma
KOAH'a yönelik inhale cihaz kapasitesi ve tamamlayıcı ürün grubunu büyüten AstraZeneca, bu alanda sektörün lider şirketlerinden Almirall ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, Almirall’in solunum grubu haklarını satın aldı.

İlaç sektörünün lider şirketlerinden AstraZeneca, 875 milyon dolarlık bir ön ödeme yaparak kendisine 1.22 milyar dolara mal olacak Barselona merkezli Almirall’in solunum grubu haklarını satın aldı.  

Bu anlaşmayla Almirall’in mevcut tescilli solunum faaliyetlerinin geliştirilmesine ve pazarlanmasına yönelik tüm haklarına sahip olan AstraZeneca firması, araştırma konusu olan yenilikçi tedavilere yönelik ürün hattının yanı sıra Almirall’in mevcut ortaklıklarından da gelir elde edebilecek.

Bu ticari birleşmeyle yeni bir atılıma geçen AstraZeneca, Almirall’in yenilikçi solunum varlıklarına ilişkin ürün grubu ve cihazları sayesinde kendi gelişim aşamasındaki araştırma ilaçlarının yanı sıra Symbicort® ve Pulmicort® da dâhil olmak üzere AstraZeneca’nın solunum portföyünü daha da güçlendirmiş oldu. Böylece AstraZeneca hastalara kuru toz inhaler ve ölçülü inhaler cihazları arasında bir seçim sunabilmesini sağlayacak.

AstraZeneca CEO’su Pascal Soriot açıklamasında Almirall çalışanlarını da bünyelerine katacaklarını belirterek “Almirall ile yaptığımız anlaşma, AstraZeneca’nın ana büyüme platformlarından biri olan güçlü solunum ürün grubuna stratejik ve uzun vadeli bir değer kazandırmaktadır. Kazançlara hızlı bir şekilde katkıda bulunacağını öngördüğümüz ani ve büyüyen ürün gelirlerinden faydalanacağız. Kronik solunum hastalığı, dünya çapında yüz milyonlarca kişiyi etkilemektedir. Yenilikçi portföylerimizi birleştirerek ve AstraZeneca’nın global bilimsel ve ticari yetkinliklerini destekleyerek, astım ve KOAH bakımındaki tüm spektruma hitap etme becerimizi güçlendirecektir. Almirall çalışanlarını şirketimizde görmek için sabırsızlanıyorum” dedi.

Almirall Başkanı Jorge Gallardo ise, “Bu önemli anlaşma, bu terapötik alanda deneyimli bir şirket olan AstraZeneca’yla birlikte, solunum alanındaki varlıklarımızı ve uzmanlıklarımızı daha iyi geliştirmemizi sağlamaktadır. Gelecekteki başarısında önemli bir ekonomik yarar elde ederken, solunum faaliyetlerindeki masrafları, riskleri ve getirilerini daha iyi dengelememizi de sağlamaktadır. Tüm bunlar, uzmanlık alanlarında ve özellikle de sektörde global bir dermatoloji aktörü olma yönünde daha girişken bir şekilde hareket etmek için oldukça sağlam bir dayanak teşkil etmektedir. Ar-Ge, Almirall’in ilerlemeye yönelik ticari faaliyetlerinin kilit bir parçası ve uzun vadeli temelde büyümeyi teşvik edici önemli bir faktör olmaya devam edecektir” dedi.

Söz konusu anlaşma, belirli rekabet yasası yetkilerine ve diğer geleneksel hüküm ve koşullara tabi olacak. Her iki şirket de, devir işleminin 2014 sonuna kadar tamamlanmasını öngörüyor.

KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı nedir?

Bu haber toplam 4178 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim