• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 18 °C

Akdeniz Üniversitesi onkoloji ve hematoloji hastanesi kuracak

Akdeniz Üniversitesi onkoloji ve hematoloji hastanesi kuracak
Akdeniz Üniversitesi her yıl artan kanser hastalarının talebini karşılayabilmek amacıyla onkoloji ve hematoloji hastanesi kuracak.

Akdeniz Üniversitesi her yıl artan kanser hastalarının talebini karşılayabilmek amacıyla onkoloji ve hematoloji hastanesi kuracak.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, 200 yataklı onkoloji ve hematoloji hastanesi kuracaklarını söyledi. Hastanenin projesinin tamamlandığını anlatan Kurtcephe, Hazine garantili kredi arayışlarının sürdüğünü ve yakın zamanda sonuca ulaşacaklarını bildirdi. AÜ Senatosu'nun kararıyla yerleşke içindeki mevcut hastanenin kuzey bölümündeki bir alanı onkoloji ve hematoloji hastanesine tahsis ettiklerini dile getiren Kurtcephe, "Bu hastane Türkiye'nin prestij projesi olacak" dedi. Kurtcephe, tamamen yetişkin ve çocuk onkoloji ve hematoloji hastalarına hizmet verecek hastanede, tıbbi tedaviye cevap vermeyen hastaların evlerine gönderilmeyeceğini kaydetti. Bu hastaların acılarının hafifletilmesi için son ana kadar tedaviye devem edileceğini dile getiren Kurtcephe, bununla birlikte hastalara psikolojik destek verileceğini de vurguladı.

"HER YIL 3 BİN HASTA"

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinin 50 onkoloji, 30 hematoloji ve 20 pediatrik onkoloji yatağıyla hizmet verdiğini belirten Kurtcephe, buna karşın her yıl 3 bin yeni kanser hastasının hastaneye başvurduğunu söyledi. Kurtcephe, "Sınırlı yatak sayımız nedeniyle hastaların birçoğu hizmetlerimizden faydalanamıyor" dedi. Hastanenin sadece Antalya'dan değil, Türkiye'nin diğer bölgelerinden ve yurt dışından gelecek hastalara da hizmet vereceğini dile getiren Kurtcephe, şunları söyledi:

"Hastanemiz yalnızca hastaları tedavi etmekle kalmayacak, aynı zamanda sosyal yönü ağırlıklı etkinlikleri de gerçekleştirecek. Tıbbi tedaviye cevap vermeyen, son noktaya gelmiş artık ölmekte olan hastalar evlerine gönderiliyor, ama çok acı çekiyorlar. Biz bu kişileri ölüm sürecine kadar tedavi edebilirsek a ılarını hafifletebiliriz. Bu insanları psikolojik olarak ölüme hazırlayabiliriz. Bu amaçla hastane projemize özel birimler ekledik. Hastanemize farklı kültür ve dinlere ait insanlar da gelecek. Batıda örnekleri var. Bu tür hastalara her türlü hizmet verilirken onları ölüme hazırlamak için psikolojik amaçlı dini hizmet de veriliyor. Bu, insanların psikolojisini olumlu etkiliyor ve ölüme hazır hale getiriyor. Projemizde bunlar dahi düşünülmüş durumda." Hastalara, istemeleri durumunda inançları doğrultusunda imam, haham ya da papazlarla manevi destek vereceklerini ifade eden Kurtcephe, hastanede değişik dinlere mensup din adamlarını sözleşmeli çalıştıracaklarını ya da hizmet satın alacaklarını belirtti.

"EN BÜYÜK AVANTAJ VAR OLAN EKİP"


Üniversitenin onkoloji ve hematoloji kadrosunun çok iyi olduğunu belirten Kurtcephe, "Bu bir iddia değil. Türkiye'deki en iyi onkoloji ekibi AÜ'dedir. AÜ'de çalışan onkolog ve hematologlar üniversite bünyesinde çalışıp bu ülkeye hizmet etmeyi herşeyin üzerinde tutan bir anlayışa sahipler. Bizim en büyük avantajımız var olan ekibimiz" dedi. Türkiye'de onkolojinin çekim alanı olarak görülmediğini belirten Kurtcephe, özel hastanelerin SGK'nın fiyat uygulamaları dolayısıyla onkolojiyle ilgili yatırımlara sıcak bakmadıklarını savundu. Buna karşın hasta talebinin giderek arttığını belirten Kurtcephe, hastanenin onkoloji ve hematoloji alanında uzman personel yetişmesi için de büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Dünyada ilaç araştırmalarına 5 milyar dolar harcandığını ve bunların çoğunun kanser araştırmalarına ayrıldığını vurgulayan Kurtcephe, onkoloji ve hematoloji hastanesiyle bu payın bir kısmının Türkiye'ye aktarılabileceğini kaydetti. Kurtcephe, "Hastaneyle birlikte ilaç araştırmalarını kendi üniversitemizde yapabileceğiz. Böylece ülkemize kaynak sağlayacağız" dedi. AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Türkiye'ye tedavi amacıyla gelen bir kişinin, tatil amacıyla gelen 20 kişinin harcadığı parayı bıraktığını belirterek, hastanenin sağlık turizmine de hizmet vereceğini söyledi.

Bu haber toplam 2297 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim