• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Alkali diyetle hem gençleşin hem kilo verin

Alkali diyetle hem gençleşin hem kilo verin
"Hem genç kalmak hem de kilo vermek istiyorsanız bu diyet tam size göre"


Vücudu fazla asit yükünden arındıran bir beslenme şekli olan “Alkali Diyet”in sağlıklı yaşam vaat ettiğini belirten Dr. Ayşegül Çoruhlu,  “Hem genç kalmak hem de kilo vermek istiyorsanız bu diyet tam size göre… Deneyin, farkı görün” diyor…

Yazdığı ‘Alkali Diyet', ‘Tokuz Ama Açız' ve 'Kuantum Beslenme' kitaplarıyla sağlıklı beslenme kavramımıza ‘alkali-asidik' terimini sokan Biyokimya Uzmanı Dr. Ayşegül Çoruhlu ile alkali diyeti enine boyuna konuştuk…

Arada kendisiyle ilgili merak ettiğim konuları sormadan edemedim…

Tabii bu arada sizler için bir diyet programı istemeyi de unutmadım… Bu diyeti uyguladıktan sonra sabah uyandığınızda kendinizi inanılmaz derecede zinde hissedeceğinizi, gün boyu enerjinizin bitmeyeceğini, kilo vereceğinizi ve olduğunuzdan genç görüneceğinizi belirtti Çoruhlu… Denemeye hazırsanız, işte detaylar…
 

NASIL BESLENMELİ, NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Kilo vermek ve aynı zamanda alkali beslenmek isteyenlere bir liste veya bir program verecek olursanız neler yer alır bu listede?

Öncelikle genel kuralları sıralayalım…

– Daha bol su için… (sıkıcı öneri )
– Daha çok sebze yiyin (sıkıcı öneri)
– 20 kereden çok çiğneyin (çok sıkıcı)
– Akşam 5-6 dan önce akşam yemeğini yiyin (en sıkıcı öneri)


GELELİM DİYET PROGRAMINA…

Sabah kalkınca ılık limonlu su için.

Aşağıdaki yiyeceklerden farklı mönüler oluşturarak, 1 haftalık liste yapın ve uygulayın. 1haftanın sonunda farkı göreceksiniz…

Kahvaltıda
Yumurta, söğüş sebze, lor peyniri, karabuğday ekmeği, az üzüm pekmezi-tahin veya haşlanmış patates, tereyağı, zeytin, meyve, kuruyemiş (haftada bir kez ceviz, fındık vs), baharatlar ve bitki çayları.

Öğlen
İstediğiniz her türlü çiğ ve pişmiş (buharda ya da haşlayarak) sebzeyi tüketebilirsiniz. Baklagil, zeytinyağlı yemekler, tüm çorba çeşitleri, keçi yoğurdu, mevsim salataları, meyve, kuruyemiş, avokado gibi yağlı meyveler, kabuklu patates haşlaması, balık, haftada 1 kırmızı et. Tüm çorba çeşitleri tüketilebilir.

Arada
Öğle yemeğinden 1 saat sonra yeşil çay

Akşam
17.00'de Öğle yemeğindeki gıdalardan istediğiniz kadar.

Gece
Bol tarçınlı ılık su. 23.00'te Göz maskesi tak ve yat…

Sabah
Uyurken zayıflamış, üstüne gençleşmiş hatta biyolojik olarak takvimde o günü hiç yaşamamış gibi yıpranmamış olarak günü baştan yaşa.

 

LİMONLU YA DA ELMA SİRKELİ SU İÇEREK ARININ

– Suyu alkali yapmak için alkali damlalar şart mı? Tavsiye ediyor musunuz? 

Gerek yok… Limonlu, elma sirkeli su yeterince temizleyicidir. Limon nasıl ki soyulmuş enginarın kararmasını engelliyorsa, nasıl o sebzenin çürümesini yavaşlatıyorsa , aynı şeyi vücudumuzun içinde bize de yapıyor… Tüm alkali beslenmenin mantığı zaten, antioksidan almak ki bu en çok çiğ ve bitkisel besinlerde var ve böylece paslanmayız.


ÇİĞ SEBZE FAYDALI

– Sebzelerin çiğ tüketilmesini öneriyorsunuz, mesela brokoli, karnabahar gibi sebzeler bağırsak gazı, şişkinlik oluşturur. Bu nasıl olacak?

Beslenme biyolojik bir süreçtir. Çünkü insan biyolojik bir varlıktır. Biyolojik yapısına uygun biyolojik besinler tüketmesi en idealdir. Biliyoruz bunları diyorsanız sorum şu:

Mesela karnabahar,
a) Çiğken mi,
b) Sıcak suda kaynatarak haşlanınca mı,
c) Buharda yüksek ısı ve basınçla pişirilince mi,
d) Yağda mis gibi kızartılınca mı daha biyolojik haldedir. Biyolojik, yani varoluşuna yakın, doğadaki yapısına yakın durumdadır? Cevabı verdiğinizde beslenme bilginizi yükseltiyorsunuz. Yani ‘işlenmiş gıdalar zararlıdır' klişesinden ‘aslında pişmişler bile tam ideal değil, ideal olan çiğ ve doğal olanlardır' cümlesini kurabiliyorsunuz. Sorunuz da doğru bir soru elbette. Sindirimi zayıflamış, sindirim enzimleri azalmış, iyi bakterileri az olan bir mide-bağırsak sisteminde bu yiyecekler gaz yapar. Ama bilin ki içerde hata var. Daha önceki beslenme hatalarının göstergeleridir gaz, hazımsızlık, kabızlık vs. Alkali beslenmeye yeni geçecek olanlar haşlama ile başlayabilir.


ALKALİ BESLENME KANSERDEN DE KORUR

– Kanserden nasıl korunuruz?

Sebzeler, meyveler, kuruyemişler, yağlı tohumlar, iyi yağlar, baharatlar kanserden korumada çok faydalıldır. Zerdeçalın kansere karşı koruyuculuğu anti-aging kongrelerinin baş konusudur. Yakında sumak da öyle olacaktır. Brokolinin meme ve prostat kanserinden koruduğunu biliyoruz. Özetle alkali beslenme biçimi toplamda tüm
hastalıklardan ve kanserden koruyucudur.

 

KİTAPLARIMLA SAĞLIKLI BESLENMEYİ ÖĞRETİYORUM

– “Alkali Diyet”,  “Tokuz ama Açız” ve "Kuantum Beslenme" adlı kitaplarınızla hedeflediğiniz kitle kilo vermek isteyenler mi , sağlıklı beslenmeyi tercih edenler mi?

Kitaplarım sağlıklı beslenmenin yanında kilo verme hediyeli. 


Röportaj: Umay VİLLA
Kaynak: SÖZCÜ

 

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 24108 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim