• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 8 °C

Arven İlaç'tan Kemoterapi'nin yan etkilerine çare ilaç

Arven İlaç'tan Kemoterapi'nin yan etkilerine çare ilaç
Toksöz Grup bünyesindeki Arven İlaç, ilk biyobenzer ürünü geliştirip üreterek Türkiye’de bir ilke imza attı. Ürün, kanser hastalarının enfeksiyonlar karşısında, kemoterapinin hematolojik yan etkisi "Nötropeni"nin engellenmesine yardımcı oluyor.

Toksöz Grup bünyesinde faaliyet gösteren Arven İlaç, Türkiye'nin ilk biyobenzer ürününü geliştirmeyi ve üretmeyi başardı.

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan ilaç, kanserin tedavi sürecinde sıklıkla başvurulan kemoterapinin neden olduğu olumsuzlukları azaltmayı hedefliyor. İlaç, beyaz kan hücrelerinin sayısının azalması olarak bilinen ve kemoterapinin en sık görülen hematolojik yan etkisi olan "Nötropeni"yi engelleyerek, vücudun enfeksiyondan daha az etkilenmesine yardımcı oluyor.

Türkiye'nin hem geliştirip hem üretmesini istediklerini belirten Toksöz Grup Arven İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Toksöz, "9 yıllık bir Ar-Ge sürecinin eseri olan ürün ile Türkiye'de bir ilke imza atmaktan, sektörde devrim niteliğinde bir yenilik gerçekleştirmiş olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Arven İlaç olarak yıllar boyunca büyük bir tutku ve sabırla çalışarak geliştirdiğimiz ürünümüzün, hematoloji ve onkoloji alanlarında önemli bir açığın kapatılmasında ve Türkiye'nin yurtdışına olan bağımlılığının azaltılmasında rol oynayacağına inanıyoruz. Ürünümüzün ruhsatlandırılması ile biyoteknolojik ilaç ürünlerinin ülkemizde sadece üretilebileceğini değil, geliştirilebileceğini de göstermiş olduk. 2015 yılı verilerine göre Türkiye’de biyoteknolojik ve biyobenzer ilaçlarda yaklaşık 2,5 milyar TL'lik ithal ürün kullanımı mevcut. Arven İlaç olarak geliştireceğimiz yeni ürünlerle ithal ürün pazarının daraltılmasında sektörümüze liderlik yapmayı hedefliyoruz. Ürünümüz aynı zamanda, ülkemizin ileri teknoloji içeren, katma değeri yüksek ilaçların geliştirilmesinde dünyada söz sahibi ülkeler arasında yer almasında da öncülük yapacak" dedi.

ABD ile başlayıp dünyada satılacak
Ürünün Türkiye'de ruhsat almasının ardından Avrupa ve Asya pazarları için de ruhsatlandırma sürecinin başladığını ifade eden Toksöz, "Buna ek olarak, ABD pazarı için de Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA ile bir ön toplantı gerçekleştirdik. ABD'deki süreci önümüzdeki yıl başlatacağız. Bu tür ürünlerin ihale satışları da oldukça yüksek olduğu için, şimdiden pek çok ülkeden ihaleye giriş için teklifler almaya başladık. Arven İlaç, ileri teknoloji ve 'üretimi zor' kategorisindeki ürünlere odaklı bir firma. Kendimize ait patentli cihaz içeren inhalasyon ürünleri de benzer katma değerdeki ürünler arasında yer alıyor. Bu ürünlerin de başta ABD ve Avrupa olmak üzere yurtdışına satışını hedefliyoruz" diye konuştu.

"Diğer projelerimize güç verdi"
Bugüne dek Türkiye’de ilaç sektörünün kimyasal kaynaklı ve molekül yapısı daha basit ilaçlarla ilgili bir altyapıya sahip olduğunu belirten Arven İlaç Biyoteknoloji Müdürü Dr. Ecz. İrem Yenice, "Yeni ürünümüzle birlikte biyolojik bir kaynaktan bitmiş ürüne yönelik, biyoteknolojik bir ilacın geliştirilmesini ve üretimini sağlayacak altyapıyı da ülkemize kazandırmış olduk. Şirketimizin her şeyden önce bilgiye ve insana yatırımının doğal bir sonucu olarak değerlendirdiğimiz ürünümüz, devam etmekte olan projelerimiz için de bizlere güç verdi" dedi.   
 
"Türkiye'nin yurtdışına ilaç bağımlılığı azalacak"
Arven İlaç Satış ve Pazarlama Grup Direktörü Murat Aktürk, yüksek üretim teknolojisi gerektiren biyoteknolojik bir ürünün ülkemizde yapılmasından ve Türk tıbbının hizmetine sunulmasından gurur duyduklarını, bunun yanında Avrupa ve Amerika pazarlarına girerek ülke ekonomisine katkı sağlamayı ve zamanla Türkiye'nin bu tür ilaçlarda yurtdışına olan bağımlılığını azaltmayı hedeflediklerini belirtti. Aktürk, Türkiye ilaç sektörü adına mutlu olduklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4484 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim