• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 10 °C

Aşı gribal enfeksiyonlardan korur mu?

Aşı gribal enfeksiyonlardan korur mu?
İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Alper Kırkpantur halk arasında "Grip" olarak adlandırılan "Influenza" ile ilgili bilgi verdi.

Prof. Dr. Alper Kırkpantur, grip virüsü, çeşitleri, salgınlar ve korunma yöntemleri ile ilgili bilinmesi gerekenleri şöyle sıraladı;

"3 çeşit virüs tipi görülmekte"

A, B ve C tipi olarak üç ayrı grip modelinin olduğunu belirten Kırkpantur şunları söyledi; "Parçalı olarak gözlemlediğimiz virüsler 8 materyal içermektedir. Bu materyaller farklı kombinasyonlar ile farklı siluetlerde değişerek üst solunum yolu ile bulaşarak enfeksiyon oluşturmaktadır. Kas ağrısı, baş ağrısı, eklem ağrısı gibi şikayetlere sebep olan grip enfeksiyonu özellikle 50 yaş üzerinde bağışıklık sistemi deforme olduğu için daha fazla görülmektedir. Yetişkinlerde ise iyileşme süresi daha az görülürken mutlak surette dinlenme önerilmektedir.

"En önemli korunma yöntemi aşı"

A tipi grip enfeksiyonu Kasım ve Aralık aylarında sık rastlanan bir grip türü olsa da Ocak, Şubat, Mart aylarında B tipi grip türü ile karşılaşıldığı gözlemlenmektedir. En önemli korunma yöntemi olarak grip aşıları tavsiye edilmektedir. Ancak grip aşıları yumurtadan yapıldığı için yumurtaya alerjisi olanlara tavsiye edilmemektedir. Ayrıca çok soğuk yerlerden çok sıcak yerlere geçişte burnumuzda filtre görevi gören kıllar dökülmektedir. Bu kıllar aşırı hava değişikliklerinde döküldüğünden enfeksiyonlar direkt olarak solunum yollarına etki etmektedir. Solunum yollarına direkt etki eden virüslerde gribi tetiklemektedir.

"Bu yıl bin iki yüz altmış bir kişi solunum yolu enfeksiyonuna yakalandı"

Bu yıl 1.261 kişinin solunum yolu enfeksiyonu teşhisi ile tedavi gördüğünü ileten Prof. Dr. Alper Kırkpantur, antihistaminik içeren ilaçların doktor kontrolü olmadan kullanılmamasını ve belirtilere rastlandığında en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğinin altını çizdi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3121 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim