• BIST 8715.56
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.1052
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 10 °C

Bahçesine uçak ambulansın indiği ilk hastane 'Sancaktepe'

Bahçesine uçak ambulansın indiği ilk hastane 'Sancaktepe'
Sağlık Bakanı Akdağ: - "Sancaktepe Şehir Hastanesi'nin çalışmalarına başladık sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, 4 bin yataklı. Dünyada hastane bahçesine uçak ambulansın indiği ilk hastane inşallah Sancaktepe'de olacak"


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 16 Nisan'ın tarihi bir gün olduğunu belirterek, "Bakan arkadaşlarımızın, benim, yurt dışında birçok yerde toplantılarımızı iptal ettiler, bizleri salonlara sokmadılar ama o Avrupa ülkelerinde görüyorsunuz ki 'hayır' kampanyaları bir bir gerçekleştiriliyor." dedi.

Sancaktepe'de düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Bakan Kaya, 15 yıldır kendilerine destek verdikleri için Sancaktepelilere teşekkür etti.

Kaya, bu destek karşısında ülkeye birbirinden büyük hizmetler yapıldığını anlatarak, "15 yıldır bizlere omuz verdiğiniz gibi 15 Temmuz'da da bu milletin iradesine sımsıkı sahip çıktığını gösterdiniz. 15 Temmuz'da sizler dünyaya demokrasi dersi verdiniz. Allah hepinizden razı olsun." diye konuştu.

Tüm şehitlere rahmet, gazilere şifa dileyen Kaya, şöyle devam etti:

"16 Nisan çok tarihi bir gün, Bakan arkadaşlarımızın, benim, yurt dışında birçok yerde toplantılarımızı iptal ettiler, bizleri salonlara sokmadılar ama o Avrupa ülkelerinde görüyorsunuz ki 'hayır' kampanyaları bir bir gerçekleştiriliyor. Dün de sayın Cumhurbaşkanımızı itham ederek, 'Erdoğan'ı öldürün' yazılı pankartla İsviçre'nin Bern kentinde bir 'hayır' kampanyasına daha izin vermişti Batı. Maalesef 'hayır' kampanyalarına bir bir izin verirken, bizi engelliyorlar."

Bakan Kaya, "16 Nisan'da en güzel cevabı ne diyerek vereceğiz sevgili kardeşlerim?" diye sorduğu alandakilerden "evet" cevabını aldıktan sonra sözlerini tamamladı.

- "16 Nisan, bu coğrafyanın kaderinde tarihi bir gün"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da bugünün Sancaktepe için çok güzel bir gün olduğunu belirtti.

Albayrak, hizmetleriyle ve icraatlarıyla ülkeyi büyük Türkiye'ye taşıyan lider, Başkomutan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çizdiği yolda, çok güzel bir yatırım zincirinin açılışı için bir arada olduklarını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"16 Nisan, bu ülkenin, bu milletin, hepimizin, belki de bu coğrafyanın kaderinde çok tarihi bir gün. 15 Temmuz ve tüm bu yaşananlar, 15 Temmuz'da yaşananlar özelinde, Sancaktepe olarak sizler o gece bir tarih yazdınız. O gece, meydanlara çıkarak, Cumhurbaşkanımızın çağrısına korkusuzca meydanlarda toplanarak, tüm Türkiye'ye büyük bir mesaj verdiniz. Bundan dolayı hepinizden Allah razı olsun. Şimdi 16 Nisan, 15 Temmuz'un bir rövanşı bilinciyle 15 Temmuz'da ülkemizi, milletimizi, birliğimizi ve dirliğimizi yıkmaya çalışanlara karşı, FETÖ'ye karşı, PKK'ya karşı, tüm bu örgütlere karşı 16 Nisan'da ne diyeceğiz?"

Alandakilerden "evet" yanıtını alan Albayrak, son günlerde her bulunduğu ortamda anayasa değişikliği teklifindeki maddelerden bahsettiğini söyledi.

Bakan Albayrak, her bir maddeyi okuma, anlama ve ne dediğini görmek gerektiğine işaret ederek, "Bileceğiz ki bilgi sahibi olacağız ki fikir sahibi olalım. Öyle değil mi? Çünkü birileri okumuyor, etmiyor, işkembeden sallıyor meydanlarda. Ne dediklerini bilmiyorlar, onlara karşı bilmemiz lazım." dedi.

Sancaktepe'nin maddelerin tamamının ne olduğunu bildiğinden şüphesi olmadığını ifade eden Albayrak, hakikatlerin de altınının çizilmesi gerektiğini bildirdi.

Albayrak, son günlerde bazı eleştiriler olduğundan bahsederek, "Diyorlar ki 'tüm hayır diyenlere vatan haini dememek lazım.' Doğru, böyle bir şey demiyoruz, demeyeceğiz de yani her 'hayır' diyen, tüm 'hayır' diyenler vatan haini değil. Tabii ki değil ancak şunun altını şeddeli çizmemiz lazım. Tüm vatan hainleri 'hayır' diyorsa burada bir numara var. Burada bir şey var. Bunu görmemiz lazım. Ülkemizi yıkmaya, bölmeye çalışanlar 'hayır' diyorsa, Avrupa'dan dünyanın dört bir tarafına kadar birleşip 'hayır' diyorsa, bunu görmemiz lazım." değerlendirmesini yaptı.

Bakan Albayrak, bu hakikat ışığında, 16 Nisan'da ülkenin bekası, birliği ve beraberliği için "evet" diyeceklerini aktardı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise "Bu sevda burada bitmez, bu şarkı burada bitmez" diye başladıklarını aktararak, vatandaşlara 15 yıldır verdikleri desteklerden dolayı şükran borçlu oldukları ifade etti.

Coşkulu kalabalığa baktıkça Allah'a şükrettiğini belirten Akdağ, "Allah'a şükürler olsun bugün Cumhurbaşkanımızla beraber Sancaktepe'de 400 yataklı mükemmel bir hastanenin açılışını yapıyoruz. Ama daha bu öncüsü, dünyanın 1 numarasını Sancaktepe'de yapacağız. Sancaktepe Şehir Hastanesi'nin çalışmalarına başladık sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, 4 bin yataklı. Dünyada hastane bahçesine uçak ambulansın indiği ilk hastane, inşallah Sancaktepe'de olacak." diye konuştu.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2664 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim