• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 16 °C

Bakan Koca: “(35 Bin Atama) Branş Dağılımını Ve Nihai Takvimi Zannediyorum Bir Hafta İçinde Yetiştirebileceğiz”

Bakan Koca: “(35 Bin Atama) Branş Dağılımını Ve Nihai Takvimi Zannediyorum Bir Hafta İçinde Yetiştirebileceğiz”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "35 bin yeni çalışma arkadaşımız olacak. Branş dağılımını ve nihai takvimi ÖSYM ile birlikte hazırladığımız kılavuz...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "35 bin yeni çalışma arkadaşımız olacak. Branş dağılımını ve nihai takvimi ÖSYM ile birlikte hazırladığımız kılavuz ile ilan edeceğiz. Zannediyorum bir hafta içinde yetiştirebileceğiz" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Koca, sağlık personeline yapılacak 35 bin atamanın yanı sıra hastanelerdeki kapasite sorunları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

"Türkiye geneli yoğun bakım doluluk oranı yüzde 71, yataklarının doluluk oranı ise yüzde 63"

Yoğun bakımlarda oluşan yoğunluğun geride kaldığını dile getiren Koca, "Üç dört hafta önce Türkiye genelinde yoğun bakım doluluk oranı yüzde 72 iken bu durum İstanbul özelinde yüzde 83'e çıkmıştı. Bugün itibariyle Türkiye geneli yoğun bakım doluluk oranı yüzde 71, İstanbul için de yoğun bakım yatak doluluk oranı yüzde 71. Normale döndüğümüzü söyleyebilirim. Servis yatakları açısından zaten bir sorunumuz yoktu. Şuan için servis yataklarının doluluk oranı ise Türkiye genelinde yüzde 63, İstanbul özelinde ise yüzde 65. Bu konuda en büyük gayreti sağlık çalışanlarımız gösterdi. Fedakarlıkları için, gayretleri için kendilerine teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

"35 bin atama"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 35 bin sağlık çalışanın atanma müjdesini verdiğini belirterek, "Gerek mevcut sağlık hizmetlerinin etkin olarak sürdürülebilmesi açısından gerekse yeni açılan hastanelerimizin personel ihtiyacı açısından 35 bin yeni istihdam gücümüze güç katacak" dedi.

"Personel alım takvimi bir hafta içerisinde ilan edilecek"

Personel alımıyla ilgili sorulan soruları da yanıtlayan Bakan Koca, "Takvim bugün itibariyle başladı. Personel alımı bugün imzalandı. Kılavuzu bu hafta ÖSYM'ye göndermek istiyoruz. Bildiğiniz gibi alımlarda mülakat yok. Tüm adaylar eşit şartlarda yarışacaklar. 15 bini hemşire, 8 bini hizmet personeli olmak üzere toplam 35 bin yeni çalışma arkadaşımız olacak. Branş dağılımını ve nihai takvimi ÖSYM ile birlikte hazırladığımız kılavuz ile ilan edeceğiz. Zannediyorum bir hafta içinde yetiştirebileceğiz" açıklamasında bulundu.

Bakan Koca, birkaç hafta içinde Antalya Şehir Hastanesi'nin tam kapasite ile hizmete açılacağını da belirterek, "Bildiğiniz gibi hasta kabulüne başlandı. Muhtemelen önümüzdeki iki üç hafta içerisinde Antalya Şehir hastanemizin resmi açılışı Sayın cumhurbaşkanımız tarafından yapılacak" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 834 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim