• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 17 °C

‘Başhekim ameliyata 7 saat gecikince polis öldü’ iddiası

‘Başhekim ameliyata 7 saat gecikince polis öldü’ iddiası
Polis görevlisi Fatih Erdoğan ”delta kanat”ıyla 10 metre yükseklikten düşerek hastaneye kaldırılmıştı.

Antalya’da görevli polis Fatih Erdoğan ”delta kanat”ıyla 10 metre yükseklikten düşerek ağır yaralandı. 9 gün sonra fenalaştı. Yoğun bakımda 8 gün yaşam mücadelesi verdikten sonra öldü.

Antalya’nın Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 28 yaşındaki polis memuru Fatih Erdoğan, Türk Hava Kurumu’nun açtığı ”delta kanat” kursuna katıldı. Bir süre teorik eğitim aldıktan sonra uygulama eğitimine geçen Erdoğan, 10 Mayıs’ta delta kanadıyla üçüncü uçuşunda rüzgarın ters esmesi sonucu yaklaşık 10 metre yükseklikten düştü. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Erdoğan’ın beyninde ödem olduğu, leğen kemiği ve kaburgasında ise kırık bulunduğu tespit edildi. 4 gün kontrol altında tutulan ve tedavisi yapılan Erdoğan, taburcu edildi. 9 gün sonra fenalaşan Erdoğan, yeniden aynı hastaneye götürüldü. Diyaframında yırtık tespit edilen Erdoğan, ameliyata alındı. Yoğun bakımda 8 gün kalan Erdoğan’ın beyin ölümü gerçekleşt. Ailesi, organlarını bağışlama kararı aldı.

Hastaneye ihmal iddiası

Fatih Erdoğan’ın kardeşi Hilmi Erdoğan, ”Doktorlar kardeşim için ’Bir şeyi yok. Ağrıları normal, biz gerekeni yaptık. Kırıklar kendi kaynayacak’ diyerek taburcu ettiler. Taburcu olduktan 9 gün sonra fenalaşınca tekrar Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne gittik. Diyaframında yırtık tespit edildi. Gece 03.00 sıralarında ameliyat kararı alındı. Ameliyatı yapacak hastane başhekimi Doç. Dr. Abdullah Erdoğan çağrıldı. Başhekim, acil servis doktoruna ’Yoğun bakıma kaldırın, ben gelip ameliyat edeceğim’ demiş. Sabah 10.00 sıralarında kardeşimin yoğun bakımda kalbi durdu. Başhekim Erdoğan, kalbi durduktan sonra hastaneye gelip kardeşimi ameliyata aldı” dedi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Abdullah Erdoğan ise, hastanın hastanelerinde yattığı sürede karın ağrısı olduğunu, ilgili bölümlerin ağrının neden kaynaklandığına bakması gerektiğini ifade etti. Erdoğan, ”Bu bir hatadır. Soruşturma başlattık. Yapacağımız ameliyat acil olan bir ameliyat değildi. Ama kalbinin çalışması yavaşlayınca acil ameliyata aldık. Kalbi daha önce değil, ameliyatta durdu. Bunun üzerine kalbin zarını açıp masaj yaptım, kalbi çalıştırdım. ’Ameliyata geç gelindi’ diye bir durum yok, zaten acil ameliyat kararı alınmamıştı.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3045 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim