• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 20 °C

Başkan Togar: “Kutlukent Bölgemizin Sağlık Merkezi Sorununu Çözüyoruz”

Başkan Togar: “Kutlukent Bölgemizin Sağlık Merkezi Sorununu Çözüyoruz”
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ve İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Mustafa Uras tarafından Kirazlık Aile Sağlığı Merkezi yapım protokolü imzalandı.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ve İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Mustafa Uras tarafından Kirazlık Aile Sağlığı Merkezi yapım protokolü imzalandı. Başkan Togar, "Yapacağımız yeni sağlık tesisi ile Kutlukent bölgemizin sağlık merkezi sorunu ortadan kalkacak" dedi.

Sağlık alanında Kutlukent bölgesinin en büyük ihtiyacı olan aile sağlığı merkezi yapımı için önemli bir gelişme yaşandı. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ve İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Mustafa Uras tarafından imzalanan protokol ile Kirazlık Aile Sağlığı Merkezi yapımı için ilk adım atıldı.

En az 5 hekim hasta kabul edecek

Tekkeköy Belediyesi imkanları ile yapılarak İl Sağlık Müdürlüğü'ne devredilecek merkez bölgedeki ihtiyacı karşılayacak modern bir tesis olarak planlandı. Yapılacak aile sağlığı merkezi, muayene odaları, laboratuvarları ve daha birçok fiziki ve teknolojik alt yapı ile donatılacak. En az 5 hekimin bulunacağı ve aynı anda hasta kabul edebileceği merkez bölgedeki sağlık hizmetlerini yukarıya taşıyacak.

112 Acil Sağlık İstasyonu da yer alacak

Kirazlık Aile Sağlığı Merkezi, 112 Acil İstasyonu'na da ev sahipliği yapacak. 24 saat ambulansların hazır bekleyeceği acil istasyonu ile bölgedeki vakalara daha hızlı intikal edilerek hastanelere taşınması sağlanacak.

"Kutlukent'in sağlık merkezi sorununu bitiriyoruz"

Yapılacak sağlık merkezinin en kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulacağını belirten Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "İlçemize yeni bir müjdeyi daha paylaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Kutlukent bölgemiz sanayisiyle, çevre ilçelerden çalışmaya gelen insanlarıyla, bölgede artan yerleşik nüfusuyla bir süredir sağlık alanında yeni yatırımlara ihtiyaç duyuyordu. Nüfus artışından ötürü mevcut aile sağlığı merkezinin kapasiteyi karşılayamaması üzerine bizler de elimizden geleni yaptık. Kirazlık Aile Sağlığı Merkezi yapımı için bugün imzaladığımız protokol ile ilk adımı attık. Yapılacak merkezimiz doktor sayısıyla, kapasitesiyle Kutlukent bölgemizdeki ihtiyaca cevap vererek, sağlık ile ilgili sorunları bitirecek modern bir tesis olacak. En az 5 doktorun yer alacağı merkezimizde ev sahipliği yapacağımız 112 Acil Sağlık İstasyonu ile de bölgedeki vakalara daha hızlı ulaşılabilecek. Attığımız bu adımın vatandaşlarımızın sağlık hizmetine ulaşımı için önemli bir adım olduğunu düşünüyor hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz" dedi.

Düzenlenen protokol imza törenine Tekkeköy Belediyesi Başkan Yardımcıları Aydın Karmil ve Özkan Karakaya, AK Parti Tekkeköy İlçe Başkanı Hayri Ağırlar, Kadın Kolları Başkanı Melek Haliloğlu, Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanı Arslan Kayhan ve belediye birim müdürleri katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 644 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim