• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 19 °C

Bölgenin en büyük ve en kapsamlı Devlet Hastanesi'nde yoğunluk had safhada!

Bölgenin en büyük ve en kapsamlı Devlet Hastanesi'nde yoğunluk had safhada!
"Bölgenin en büyük ve en kapsamlı devlet hastanesi konumunda olması sebebiyle hastanemizde yoğun bakımlar dahil olmak üzere doluluk oranımız yüzde 99’a kadar yükselebilmektedir.

SERHAT DEMİR 
ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Abdülkadir Yetişgin, basına verilen iftar yemeğinde yaptığı açıklamada, hastanede 6 aylık süreçte 30 bini aşkın Suriyelinin tedavi edildiğini kaydetti.

Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi ile Şanlıurfa’da görev yapan basın mensupları, iftar yemeğinde bir araya geldi. Hastane yöneticisi Uz. Dr. Abdulkadir Yetişgin gazetecilere yaptığı açıklamada, 2014 yılı Ocak-Haziran aylarının ilk yarıyıl değerlendirmesini yaparak hastanede yapılan çalışmalarla ilgili gazetecilere bilgi verdi. Yetişgin, 6 ayda 30 bin 742 Suriyeli hastanın tedavi edildiğini kaydetti. Yetişgin, "Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle Şanlıurfa’ya gelen ve gerek kamplarda gerekse il merkezinde kalan Suriyeli misafirlerimizden 30 bin 742 kişinin muayene ve tedavisini gerçekleştirdik" dedi. 

Hastanede 5-6 bin hastaya ayaktan sağlık hizmeti verildiğini vurgulayan Yetişgin, hastanenin doluluk oranının son 6 ay içerisinde yüzde 99 oranına yükseldiğini kaydetti. Yetişkin Acil Servis ve polikliniklerde toplam 632 bin 913 kişinin muayene edildiğini vurgulayan Yetişgin, "Bölgenin en büyük ve en kapsamlı devlet hastanesi konumunda olması sebebiyle hastanemizde yoğun bakımlar dahil olmak üzere doluluk oranımız yüzde 99’a kadar yükselebilmektedir. Buna rağmen hastanemize müracaat eden hiçbir vatandaşımız tedavi hizmeti almadan geri çevrilmemiş olup, müracaat eden her hastanın tedavisi gerek ayaktan gerekse yatarak yapılmaktadır" dedi.

Yetişgin, hastanede 551 yatak kapasitesi bulunmasına karşın hastanede 175 uzman doktor, 15 pratisyen doktor, 350 hemşire ve ebe, 174 veri hazırlama personeli bulunduğunu da hatırlattı. Acil servis ile birlikte 121 poliklinikte günlük ortalama 5-6 bin hastaya ayaktan sağlık hizmeti verildiğini aktaran Yetişgin, bin 732 kişiye anjiyografi hizmeti, 14 bin 468 kişiye MR hizmeti, 26 bin 385 kişiye BT (Bilgisayarlı Tomografi) hizmeti, bin 17 kişiye EEG hizmeti, 2 bin 157 kişiye EMG hizmeti, 2 bin 893 kişiye mamografi hizmeti, 40 bin 173 kişiye ultrason hizmeti, 4 bin 288 kişiye kemik dansitometresi hizmeti, 34 bin 2 kişiye EKG hizmeti, 17 bin 950 kişiye ekokardiyografi (Eko) hizmeti, 4 bin 411 kişiye sintigrafi hizmeti, 141 bin 629 kişiye röntgen hizmeti verildiğini de kaydetti.

MODERN MİSAFİRHANE HİZMETİ

Yetişgin, hasta yakınlarının konaklayıp, dinlenecekleri bir misafirhane inşa ettiklerini belirterek, hizmete başlayan misafirhanenin resmi açılışının daha sonra gerçekleşeceğini kaydetti. Hastaların bahçe ve koridorlarda yatmalarını önlemek amacıyla ücretsiz misafirhane hizmetine başlanıldığını aktaran Yetişgin, "Şanlıurfa’ya bağlı ilçe ve köyler ile başka şehirlerde ikamet eden hastaların yakınlarının yatan hastalarını günlerce bekleyen refakatçilerin ve diğer hasta yakınlarının konaklayıp dinlenecekleri ve hastane bahçe ve koridorlarında yatmalarının önüne geçmek amacı ile yapımı tamamlanan misafirhane kullanıma açıldı. Hastanemizde tedavi görmekte olan hasta yakınlarının misafirhane hizmetinden yararlanmasından dolayı herhangi bir ücret ödemesi söz konusu olamaz. Ayrıca Hastanemiz Bahçesine hasta ve hasta yakınlarının dinlenmesi için yaptırılan çelik konstrüksiyon ve ahşap kaplamalı kamelyalar ile vatandaşlarımızın dinlenme alanları çoğaltılmıştır" dedi. Hastaneye müracaat edenlere misafir gözü ile baktıklarını anlatan Yetişgin, şöyle devam etti:

"Hastanemize gelenlere hasta ve hasta yakını düşüncesi ile değil misafir gözü ile bakıp, değer veriyoruz. Hastanemize müracaat edildiği andan itibaren kolay ve kaliteli hizmet almasını sağlamakla beraber, sürekli gelişmeyi öngören kalite anlayışından ödün vermiyoruz. Dünya standartları seviyesinde bugün ve gelecekteki en kaliteli sağlık hizmetini verebilmek için çabalıyoruz. Hastalarımızın memnuniyetini sağlayarak en gelişmiş son teknoloji ürünü tıbbi cihazlar ve tedavi yöntemlerini kullanarak tam donanımlı ve güler yüzlü sağlık hizmeti verebilmek amacındayız." 

Yetişgin, 250 metrekare alan üzerine kurulu misafirhanenin ikiye ayrıldığını, 125 metrekaresinin erkeklere, 125 metrekaresinin ise bayanlara hizmet verdiğini kaydetti. Klima ve LCD televizyonun da bulunduğu misafirhanelerin erkekler bölümünde 26 kişilik oturma alanı ve 50 kişilik uyuma alanı, bayanlar kısmında ise 24 kişilik oturma alanı ve 50 kişilik uyuma alanı bulunuyor. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3130 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim