• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 18 °C

Çim suyuyla şifa bulun

Çim suyuyla şifa bulun
1950'li yıllardan bu yana, başta Amerika olmak üzere birçok ülkede şifa kaynağı olan çim suyu, sonunda ülkemizde de keşfedildi. Yüzde 70 oranında klorofil içeren çim suyu, sindirim sisteminden cilt hastalıklarına kadar birçok derde deva...

1950'li yıllardan bu yana, başta Amerika olmak üzere birçok ülkede şifa kaynağı olan çim suyu, sonunda ülkemizde de keşfedildi. Yüzde 70 oranında klorofil içeren çim suyu, sindirim sisteminden cilt hastalıklarına kadar birçok derde deva...

İlk defa duyuyorsanız "Ne, çim suyu mu?" diye sormanız çok normal. Buğdayın çimlenmesiyle elde edilen bu bitki suyu, aslında sağlığınız için bir nevi doğal ilaç! Üstelik 1950'li yıllardan beri, başta ABD olmak üzere birçok ülkede de doktorlar tarafından öneriliyor. a plus garden dergisi, çim suyunun faydalarını derlemiş; işte ilginç bilgiler:

1958 YILINDA KEŞFEDİLDİ
Çim suyunun popüler olmasında Dr. Ann Wigmore, çok önemli bir etkiye sahip... Wigmore, 1958'de Boston Hippocrates Sağlık Enstitüsü'nde dünyanın çeşitli yerlerinden edindiği otları incelerken; buğday çiminin besleyici özelliğini keşfetmiş ve iyileştirici etkilerini açıklayarak, toplumda bilinirliliğini artırmış. Böylece buğday çiminden hazırlanan çim suyu da, gıda sektöründe yerini almış.

KLOROFİL MUCİZESİ
Buğday çimi, filizlenen tohumlardan elde edilen bir çimen türü. Çim suyu, tadı çok lezzetli olmasa da; yüzde 70 oranında klorofil içermesi sebebiyle bir şifa kaynağı. Çünkü klorofil, dünyadaki en sağlıklı besin maddesi olarak biliniyor. Ayrıca diğer bitkisel ürünlerde bulunmayan farklı bir çok enzim, 20 amino asit ve pek çok vitamin de buğday çiminde bulunuyor. Üstelik, buğday çimi çok pahalı olmayan, herkesin kolaylıkla edinebileceği ve yetiştirebiliceği bir bitki. Ancak, bu bitkiden çim suyu elde edebilmek için özel bir makinenin olması gerekiyor. Bu makinelerin metal, plastik, elektrikli ve manuel olanları mevcut. Fiyatları biraz yüksek olsa da, elektrikli olanlar öneriliyor. Çünkü kullanımı daha pratik.

LEZZETİ PEK YOK
Çim suyu pek lezzetli olmadığından, meyve suyuyla karıştırılarak içilmesi öneriliyor. Ayrıca salatalara eklenerek de tüketebiliyorsunuz. Diğer bitkisel ürünlerde olduğu gibi; buğday çimi de organik toprakta yetiştirilmeli. Çünkü organik toprak, mineral bakımdan daha zengin. Toprakta bulunan 92 mineralden 82'sini kendi bünyesinde barındırıyor. Çim suyu güçlü besin değerleri sayesinde; spor yapan, uzun saatler boyunca çalışan insanlar için uzmanlarca tavsiye ediliyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4366 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim