• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 26 °C

Çocuklar İçin Aile Diş Hekimliği Uygulaması Başarıyla Devam Ediyor

Çocuklar İçin Aile Diş Hekimliği Uygulaması Başarıyla Devam Ediyor
Eskişehir İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Yaşar Bildirici, 2-12 yaş arası çocuklara yönelik yürütülen Aile Diş Hekimliği Uygulaması hakkında...

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Yaşar Bildirici, 2-12 yaş arası çocuklara yönelik yürütülen Aile Diş Hekimliği Uygulaması hakkında bilgi verdi.

2022 yılı Ağustos ayında Türkiye'de 3 pilot ilde başlatılan, 2-12 yaş arası çocuklara koruyucu diş sağlığı hizmetleri veren Aile Diş Hekimliği Uygulaması'nın etkin bir şekilde devam ettiğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Yaşar Bildirici, uygulamanın amacının çocuklarda diş sağlığı bilincini artırmak, diş çürüklerini önlemek, erken teşhis ve tedavi imkanı sağlamak olduğunu dile getirdi. Uygulamayla ilgili bilgiler veren Bildirici, "Aile Diş Hekimliği Uygulaması, Sağlık Bakanlığı'mızın desteğiyle yürütülen bir projedir. Ülkemizde ilk defa Eskişehir, Kırşehir ve Karabük illerinde başlatılan uygulamada çocuklarımıza flor, fissür örtücü (dolgu) uygulaması ve detertraj (diş taşı temizliği) işlemleri yapılıyor. Ayrıca fırça ve diş macunu dağıtımı da gerçekleştirilirken, uygulama sayesinde çocuklarımızın diş sağlığına yatırım yapmış oluyoruz" dedi.

"Çocuklarımıza ve ailelerine diş fırçalama eğitimi verilmektedir"

Bildirici, uygulamanın başladığı tarihten itibaren il genelinde 2-12 yaş arası 124 bin 469 çocuktan 4 bin 250'sinin muayene edildiğini, bin 955'ine flor, 569'una fissür örtücü uygulaması ve 109'una detertraj işlemi yapıldığını açıkladı. Konuyla ilgili detaylara değinen Dr. Öğretim Üyesi Yaşar Bildirici, "Yapılan muayeneler neticesinde, 3 bin 268 çocuğumuz yüksek riskli, 237'si orta riskli, 705'i düşük riskli olarak tespit edildi. Ayrıca, çocuklarımıza fırça ve diş macunu hediye edildi. Uygulamaya katılan çocuklarımıza ve ailelerine diş fırçalama eğitimi de verilmektedir. Uygulamada görev yapan 26 aile diş hekimimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bildirici, MHRS randevu sistemi ve E-NABIZ uygulaması üzerinden randevu oluşturulabildiğine dikkat çekti. Aile Diş Hekimliği Uygulaması'nın devam edeceğini ve 2-12 yaş arası tüm çocukların aile diş hekimlerine başvurabileceğini de aktaran Bildirici son olarak, "Aile Diş Hekimliği Uygulaması, çocuklarımızın diş sağlığı için büyük bir fırsattır. Bu fırsatı değerlendirmeleri için tüm aileleri ve çocuklarımızı aile diş hekimlerine götürmeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1535 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim