• BIST 9894.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 21 °C

Daha güçlü bir bağışıklık sistemi için tüketmeniz gereken 11 besin!

Daha güçlü bir bağışıklık sistemi için tüketmeniz gereken 11 besin!
Havalar bir sıcak, bir soğuk, nezle ve grip kol geziyor. Tükettiğiniz ilaçların haddi hesabı yok. Fakat sizi hastalıklardan koruyacak olan en iyi ilaçların doğada saklı ...

Havalar bir sıcak, bir soğuk, nezle ve grip kol geziyor. Tükettiğiniz ilaçların haddi hesabı yok. Fakat sizi hastalıklardan koruyacak olan en iyi ilaçların doğada saklı olduğunu yeniden hatırlatmak isteriz.

Bildiğiniz gibi besin değeri açısından yüksek olan besinler, bağışıklık sisteminizi güçlendiriyor. Yediğiniz besinler sadece midenizi değil, aynı zamanda hücrelerinizi de besliyor.

Topical BioMedics'ten Roufia Payman, bu soğuk günlerde vücudumuzu virülerle olan savaşında desteklemek için besin önerilerini sıralıyor. İşte 11 mucizevi besin!

Tavuk suyuna çorba
Virüslerle olan savaşınızda tavuk suyuna çorba kadar etkili başka bir şey daha yoktur. Sadece vücudunuzu virüslerden arındırmıyor aynı zamanda burun tıkanıklığına da iyi geliyor. Soğuk algınlığına karşı iltihap sökücü olması da cabası.

Şifanıza baharat katın!
Tavuk çorbanızı tatlandırmak istiyorsanız, içerisine sarımsak veya soğan eklemelisiniz. Bu tatlar, antiseptik ve bağışıklık güçlendirici etkiye sahip. Aynı zamanda sarımsak, tıkanmış sinüsleri açıyor.

Mantarlar...
Yararlı ve faydalı besinlerden bahsetmişken mantarlara da değinmek gerekir. Mantar, hücrelerin enfeksiyonla olan savaşında ihtiyacı olan sitokin üretiminde artışı sağlar. Aynı zamanda içeriğinde bulunan polisakkaritler, bağışıklık sistemini destekler.

Turunçgilleri unutmayın!
Turunçgillerin, C Vitamini açısından ne kadar faydalı ve yararlı olduğunu sağır sultan bile duydu. Araştırmalara göre, bu antioksidan, sadece 8 gramı ile soğuk algınlığı riskini %23 oranında düşürüyor. Turunçgiller dışında C Vitamini açısından zengin olan besinler arasında, papaya, patates, balkabağı, domates, brokoli, brüksel lahanası ve acı kırmızı süs biberler var.

Yoğurtun faydalarını es geçmeyin!
Araştırmalar her gün bir kase düşük yağ oranlı yoğurdun, soğuk algınlığına yakalanma riskini %25 oranında azalttığını belirtiyor. İçerisinde bulunan faydalı bakteri Lactobacillus, hasta olduğumuzda virüslerin vücudumuzu sarmasını engelliyor.

Bağışıklık güçlendirici tamamlayıcılar...
Yoğurt prebiyotik açıdan güçlü fakat bunun yanında diğer tamamlayıcıları da saymak gerekir. Mutlaka tüketmeniz gerekenler arasında, D Vitamini ve Omega 3 yağlı asitleri yer alıyor.

Çay yudumlamanın keyfi...
Sıcak çay kadar tıkanan burnunuzu rahatlatacak ve nemlendirecek başka bir doğal yol yoktur. Sağlık açısından faydasını artırmak için, yeşil veya siyah çay için. Bunlar içeriğinde yüksek miktarda antioksidan barındıran flavonoids içerir.

Zencefil desteği!
Zencefil hasta olduğumuz zamanlarda adeta ilaç gibi gelir. Boğazları yumuşatmasının yanında, içerisinde bulunan sesquiterpenes kimyasalı rhinovirüsleri hedef alır. Bunlarda soğuk algınlıklarına en çok neden olan virüsler olarak bilinirler. Zencefil aynı zamanda doğal ağrı kesici ve ateş düşürücü olarakta bilinir. İşte zencefille yapabileceğiniz kolay bir öneri; çayınızın içerisine bir çay kaşığı zencefil koyun.

Balın önemi!
Bal birçok yararının yanında en çok hasta olduğunuzda boğazlarınızı doğal yollarla temizler. Aynı zamanda içerisinde bulunan antioksidan ve antimikrobiyel özellikleri ile virüs, bakteri ve fungi gibi enfeksiyonlarla savaşır.

Kara biber...
Hapşurmaya neden olması ile ün salmış olan bu baharat, nezle olmadan önce burun çekmenizi engeller. İçerisinde bulunan piperine içeriği ateş düşürücü ve acıyı azaktan bir etkiye sahiptir.

Baharatlar...
Bağışıklık sisteminizi güçlendirmeniz için uzmanlar özellikle sarımsak, biberiye, kekik, adaçayı, mercanköşk tüketmenizi öneriyor.


www.hthayat.com

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3685 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim